Komazec: Sarajevo je favorit jer ima bolju ekipu

Bivši napadač bordo kluba uoči derbija na Grbavici

Komazec: Sarajevo je favorit jer ima bolju ekipu

D. Kurbegović

Polako se bliži još jedan vječiti derbi od kojeg čitava javnost očekuje mnogo. Sarajevo i Željezničar se nalaze u vrhu, obje ekipe gaje moderan i napadački nogomet, tako da se svi nadaju da će se u subotu na Grbavici odigrati jedna nogometna ljepotica s dosta golova.

Bivši napadač Sarajeva, koji je za bordo klub nastupio samo pola godine, međutim ostao je u dobrom sjećanju svim navijačima kluba s Koševa po odličnim partijama i postizanju golova. Riječ je o Nikoli Komazecu, 26-godišnjem napadaču iz Srbije, koji je u 16 utakmica u polusezoni postigao 10 golova za Sarajevo u Premijer ligi.

Nakon Sarajeva otišao je u Južnu Koreju, a trenutni klub za koji nastupa je norveški Haugesund, kojeg je upravo Sarajevo ove sezone izbacilo u pretkolu Evropske lige.

Komazec je za SportSport.ba govorio o derbiju starih rivala, očekivanjima, te svojoj karijeri i planovima za naredni period.

"Sarajevo je po meni favoritu ovom trenutku. Svi koji se razumiju u nogomet znaju da moj bivši klub ima kvalitetniju ekipu, ali opet sve su to nijanse koje ne moraju ništa da znače u ovako velikim utakmicama, posebno jer je Sarajevo gost. Svaki derbi je uglavnom tvrd, bez mnogo rizikovanja i sigurno da nas očekuje jedan neizvjestan duel s mnogo borbe i malo šansi. Sarajevo ima par vrhunskih igrača koji jednim potezom mogu da riješe utakmicu, tako da svi mi koji navijamo za Sarajevo najviše se uzdamo u Stojčeva, Radovca,Velkovskog i još par igrača koji imaju taj kvalitet da mogu odlučiti derbi", nada se ovaj robusni napadač.

U dresu Sarajeva je odigrao jedan vječiti derbi na kojem nije bilo golova-

"Ja sam imao sreću da osjetim draž jednog od najvećih derbija. Za mene kao i za svakog igrača je sigurno velika privilegija biti uopšte učesnik takvog spektakla, što ostaje u pamćenju za cijeli život. Imao sam čast da u tom dresu Sarajeva odigram jedan takav derbi na Koševu pred našim navijačima koji su nam nevjerovatnu energiju davali. Iskreno nadam se da ću još koji odigrati. To će mi sigurno biti jedan od najznačajnijih trenutaka u karijeri", kaže Komazec.

Prati igre svog bivšeg kluba i vjeruje u dobru sezonu.

"Stalno pratim igre Sarajeva, kad god stignem preko interneta gledam utakmice, redovno navijam za moje drugove, a tako će biti i za vikend. Držim palčeve cijeloj ekipi i vjerujem da će stići do tri velika boda u derbiju, koja bi im donijela još veće samopouzdanje u daljoj borbi za duplu krunu, koju ja vjerujem da će sigurno osvojiti. Želim im svu sreću", optimističan je bivši napadač bordo ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zadovoljan je kako se stvari odvijaju u norveškom Haugesundu, a nada se da će nekada ponovo zaigrati u bordo dresu.

"Što se tiče mog boravka ovdje u Norveškoj, ja sam u suštini zadovoljan, postepeno se uklapam u ekipu i ovaj nogomet ovdje. Stigao sam praktično u zadnji dio sezone, gdje je moj klub poslije loših rezultata uspio da uđe u mirne vode i uspješno privede kraj sezone. Sad idemo na zaslužen odmorgdje ću dobro da se odmorim i spremim za pripreme koje nas očekuju početkom naredne godine. Klub od mene ima velika očekivanja sljedeće sezone i vjerujem da ću to uspjeti da pokažem. Kada je u pitanju Sarajevo, možda se i vratim, volio bih, ali nikad se ne zna". 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.