Kosorić: Ginemo i ginut ćemo za dres koji nosimo

Kapiten Plavih za SportSport.ba

Kosorić: Ginemo i ginut ćemo za dres koji nosimo

E. Škorić

U redovima Željezničara vlada optimizam uz dozu opreza pred prvi meč polufinala Kupa BiH protiv Slobode.

Kapiten Plavih Aleksandar Kosorić je svjestan da će biti teško, prvo na Grbvici, a potom i na Tušnju sedam dana kasnije.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica. Protivnik je izuzetno kvalitetan. Sloboda konstantno igra dobro ove sezone. Oni su favoriti, ali ulog je veliki i nama je cilj da osvojimo Kup. Mislim da Sloboda ima isti cilj. Čekaju nas dvije neizvjsesne utakmice", izjavio je Kosorić za SportSport.ba.

Da li je Slobodina žestoka borba za titulu blaga rednost Želje u mečevima Kupa?

"Sloboda će razmišljati o oba trofeja. Ne bih dao olakšavajuću okolnost nama, budući da se i mi u prvenstvu borimo za prve tri pozicije. Jednako težak raspored imamo i mi i Sloboda i čini mi se iste ciljeve".

Da li biste mogli izdvojiti nekoga u timu Tuzlaka?

"Sloboda ima izuzetno dobru ekipu, dosta  dobrih pojedinaca poput Sarića, Zebe, Ordagića, Ahmetovića, ali kolektiv je njihov najveći kvalitet i tu je i Musemić, zaista vrhunski trener, što je pokazao ove sezone".

Sezona s trofejom bi bila potpuna

"Svi sanjamo o trofeju. To bi bila neka kruna ove sezone. No, ne razmišljamo toliko unaprijed".

Poruka navijačima

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Podrška Manijaka je za svaku pohvalu i nastojimo da im vratimo igrama na terenu. Borićemo se do kraja. Ginemo za dres koji nosimo i za klub koji predstavljamo. Kao kapiten mogu da im obećam da ćemo dati sve od sebe do kraja sezone, pa šta bude", istakao je Kosorić na kraju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti