Leon Benko najbolji strijelac jesenjeg dijela Premijer lige

Postigao deset golova

Leon Benko najbolji strijelac jesenjeg dijela Premijer lige

A. Beganović

Iskusni hrvatski napadač, Leon Benko, najbolji je strijelac jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Napadač Sarajeva u pobjedi nad Olimpicom (3:1) bio je dvostruki strijelac, pa je stigao do brojke od 10 postignutih golova u jesenjem dijelu prvenstva.

Napadač Širokog Santos Lago Wagner, koji je do ovog kola bio na čelu liste strijelaca, u Bijeljini nije uspio savladati golmana Radnika, Asmira Avdukića, pa je tako jesenji dio sezone završio sa devet golova na svom kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na trećem mjestu liste strijelaca izdvojio se napadač Drine, Marko Jakiš, sa sedam postignutih golova, dok su po šest golova u jesenjem dijelu prvenstva postigli Mersudin Ahmetović (Sloboda), Haris Dilaver (Mladost), Mahir Karić (Čelik), te Krste Velkoski (Sarajevo).

ime i prezime klub broj GOLOVA
Leon Benko FK Sarajevo 10
Santos Lago Wagner NK Široki Brijeg 9
Marko Jakšić FK Drina 7
Haris Dilaver FK Mladost 6
Krste Velskoski FK Sarajevo  6
Mersudin Ahmetović FK Sloboda 6
Mahir Karić  NK Čelik  6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.