Malčić uvjerljivo najbolji strijelac Prve lige

Prva liga FBiH

Malčić uvjerljivo najbolji strijelac Prve lige

M. Šljivak

Napadač GOŠK-a iz Gabele Željko Malčić uvjerljivo je najbolji strijelac Prve lige Federacije BiH.

Sjajni napadač tima iz Gabele u dosadašnja 22 kola, postigao je 17 pogodaka, te je uvjerljivo najbolji strijelac drugog po jačini takmičenja u našoj zemlji.

Malčić je iza sebe ostavio Zdenka Jurčevića iz Čapljine. Ovaj fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone protivničke mreže pogađao 14 puta i čvrsto drži drugo mjesto na listi.

Treću poziciju sa po devet pogodaka dijele Mirza Kovač iz Metalleghea, Senad Mujić iz Orašja i Rijad Pljevljak iz Bratstva, dok su po sedam golova postigli Haris Dilaver iz vodeće Mladosti i Muris Pirić iz Goražda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Lista strijelaca Prve lige FBiH:

17 - Malčić Željko (NK GOŠK)
14 - Jurčević Zdenko (HNK ČAPLJINA)
9 - Kovač Mirza (NK "Metalleghe BSI"), Mujić Senad (HNK ORAŠJE), Pljevljak Rijad (NK BRATSTVO),
7 - Dilaver Haris (FK MLADOST), Pirić Muris (FK GORAŽDE)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.