Marko Mihojević novi kapiten FK Sarajevo

Ukazana mu velika čast

Marko Mihojević novi kapiten FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo dobio je novog kapitena. U večernjim satima jučerašnjeg dana, stručni štab bordo kluba upriličio je glasanje među igračima, a prvotimci su na kraju izabrali mladog Marka Mihojevića.

Dvadesetjednogodišnji talentovani defanzivac, koji je rođen 21. aprila 1996. godine u Trebinju imat će tako čast da predvodi ekipu Sarajeva na terenu u sezoni 2017/18.

“Izuzetna mi je čast ukazana od mojih saigrača i osjećam se jako sretno. Velika je obaveza, odgovornost, ali i čast nositi kapitensku traku najvećeg kluba u državi i za mene je ovo ogromna motivacija da pružam još bolje partije u dresu voljenog kluba.”, rekao je novi kapiten Sarajeva.

Mihojević je standardni član U-21 reprezenatacije Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući svojim borbenim nastupima na kraju protekle sezone dobio je nagradu “Ismir Pintol” od strane navijača FK Sarajevo. U dresu prvog tima Sarajeva odigrao je 52 službene utakmice, uz jedan postignut gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Put do prvog tima Sarajeva vodio je Marka kroz Akademiju Fudbalskog kluba Sarajevo, gdje je pružao sjajne partije i nagovijestio svoj veliki talenat, kojeg je potvrdio u prvom timu koševskog premijerligaša.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi