Može li Borac ostati u društvu najboljih bh. klubova?

Kreće borba za ostanak u eliti

Može li Borac ostati u društvu najboljih bh. klubova?

FK Borac u subotu će na Gradskom stadionu dočekati tuzlansku Slobodu u okviru 19. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su prvi dio sezone završili na 12. mjestu sa samo 18 osvojenih bodova, tako da ih u nastavku prvenstva očekuje grčevita borba za opstanak.

Crveno-plavi su tokom zimske pauze gotovo u potpunosti promijenili igrački kadar. Na Gradski stadion došlo je čak 15 novih fudbalera, koji će sa ostatkom tima i pod dirigentskom palicom Aleknsadra Janjića pokušati "Velikanu iz Platonove" očuvati status premijerligaša.

Prvi protivnik na tom putu biće im lider na tabeli, ekipa Slobode iz Tuzle. U prvom dijelu sezone ova dva tima su se sastala na Tušnju, a meč je završen bez pobjednika (1:1).

Treba istaći zanimljiv podatak da je od 2002. godine Borac na Gradskom stadionu zabilježio osam pobjeda i samo jedan remi u duelima sa Slobodom.

Ipak, ovaj put Tuzlaci zasigurno neće biti tako lak zalogaj za Banjalučane s obzirom da su im ambicije usmjerene ka osvajanju prvenstva i izlasku u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crveno-plavi su tokom pripremnog perioda pokazali promjenljivu formu, i to protiv znatno slabijih rivala, pa će zanimljivo biti vidjeti kako će se ekipa sa Gradskog stadiona snaći u duelu sa prvoplasiranom ekipom Premijer lige BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi