Mujdža nakon meča

Mujdža: Nismo očekivali pet golova u mreži Latvije

Mensur Mujdža je u Rigi odigrao još jednu jako dobru utakmicu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u ubjedljivoj pobjedi nad Latvijom 5:0.


Fudbaler Freiburga ističe kako pet golova u mreži Latvije niko nije očekivao, te da je bilo jako teško probiti defanzivni bedem Latvije.

"Mogli ste vidjeti kako je proteklo prvo poluvrijeme, dosta teško. Oni su bili zbijeni i bez obzira na taj crveni karton koji su dobili bilo je teško zabiti gol. Imali smo neke prilike koje nismo uspjeli iskoristiti. Na poluvremenu je bio dogovor, da samo nastavimo dalje, da će taj gol doći kad-tad. Mislim da smo bili dominantni kroz cijelu utakmicu i bilo je samo pitanje vremena kad ćemo zabiti taj pogodak", rekao je Mujdža, te je dodao.

"Nismo ni mi očekivali da ćemo pet golova zabiti. Međutim, njima je kasnije nestalo snage, jer ipak su i igrali sa igračem manje. Mi smo svoje šanse iskoristili i eto jedna visoka pobjeda koja će nam značiti.", dodaje Mujdža.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naš reprezentativac ističe i da su Latvijci bili nešto grublji nego što je to inače slučaj.

"Bili su malo grublji nego što je to inače slučaj, ali eto nema povrijeđenih igrača osim Rahimića, koji je imao jednu ranu koju je trebao zašiti na kraju. Možemo biti zadovoljni što se tiče zdravlja igrača", rekao je Mensur Mujdža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.