Nemila odbranila trofej pobjedom u finalu nad Usorom

Finale Kupa ZDK

Nemila odbranila trofej pobjedom u finalu nad Usorom

D. Kurbegović

Nogometaši Nemile i Usore danas su na Gradskom stadionu u Nemili pred oko 1000 gledatelja odigrali finalnu utakmicu Kupa ZDK za 2017. godinu. Zanimljivo je da je Nemila branila trofej, jer su i prošle godine bili najuspješniji u ovome takmičenju.

Utakmica je bila u pravom sportskom ozračju, sjajna atmosfera na tribinama, te dobra utakmica na terenu uz arbitražu sudije iz Premijer lige Ermina Sivca, te njegovih pomoćnika Azema Karića i Mirze Demira.

U prvom poluvremenu viđena je otvorena utakmica, ali unatoč nekoliko prilika nije bilo golova sve do 45. minute, kada je za vodstvo domaćina od 1:0 pogodio Hadis Krehmić, a s tim se rezultatom i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli dosta ofanzivnije, što im se isplatilo u 56.minuti, kada je iz jedanaesterca pogodio Mario Gavrić za poravnanje rezultata, 1:1.

Domaćini su nošeni sjajnom podrškom domaće publike krenuli ofanzivnije u finišu meča kako bi pokušali postići i drugi gol, to im se isplatilo u 81. minuti kada je za veliko slavlje domaće publike pogodio Aldin Softić i donio prednost svojoj ekipi od 2:1, što je bio konačni rezultat današnje utakmice.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje i bakljada domaćih navijača. Pehar pobjedniku Kupa ZDK je primio kapiten Nemile, Amel Čamdžić.

Nemila-Usora 2:1 (Krehmić, Softić-Gavrić)

Nemila:Suljić, E.Lužić, Čamdžić, Sinanović, A.Lužić, Imamović, Krehmić, Šabanović, Pašalić, Softić i Omerdić.

Usora: Mulabdić, Jurišić, Aličić, Šimunović, Ivešić, Kršić, Gavrić, Hadžiahmetović, Ramić, Penava, Suvala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi