Novaković novo ime u Orašju
Foto: Nikica Topić

Nakon Darija Purića

Novaković novo ime u Orašju

Mladi bh. fudbaler Milovan Novaković drugo je pojačanje federalnog prvoligaša Orašja. 

Novaković (22) se ove zime razišao sa Zvijezdom 09 iz Etno sela Stanišić za koju je nastupao od augusta prethodne godine, a karijeru će nastaviti u Orašju gdje će sarađivati sa trenerom Markom Stojićem. 

"Sa Stojićem sam imao priliku ranije sarađivati i izuzetno ga cijenim. U subotu bih trebao potpisati ugovor i priključiti se pripremama Orašja za drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH", izjavio je Novaković.

U prošlosti Novaković je bio u omladinskom pogonu Sarajeva s kojim je bio juniorski šampion BiH. U dosadašnjoj karijeri je još igrao za Slogu, Kozaru, Crvenu Zemlju, ASV Miterndorf, Zvijezdu 09... 

Prije Novakovića saradnju sa Labudovima sa Save dogovorio je i Dario Purić.  

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi