NSBiH: Takmičenje u Premijer ligi i Kupu BiH je regularno

Održana sjednica IO

NSBiH: Takmičenje u Premijer ligi i Kupu BiH je regularno

Danas je  u Sarajevu održana redovna 44. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojom je predsjedavao Predsjednik Elvedin Begić.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno slijedeće:

1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 43. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane  25. 04. 2016. godine.

2. Informacija o odlukama Komiteta za hitnost od 11.05.2016. godine.

3. Izvještaji nadležnih organa i tijela o takmičenju u BHT Premijer ligi, završnom dijelu Kupa BiH i drugim takmičenjima NS/FS BiH u takmičarskoj sezoni 2015/2016.

U tom kontekstu, nakon svestrane analize svih izvještaja nadležnih organa i tijela NS/FS BiH i obavljene diskusije, jednoglasno je utvrđeno da je takmičenje u BHT Premijer ligi bilo regularno, što se odnosi i na  završni dio Kupa BiH i druga takmičenja NS/FS BiH.

S tim u vezi, pozivaju se svi koji imaju eventualna saznanja o bilo kakvim sumnjama u regularnost takmičenja da ista saznanja dostave  tužiocima NS/FS BIH i drugim nadležnim organima.

4. Prijedlozi propozicija svih  takmičenja u nadležnosti NS/FS BiH za sezonu 2016/2017, osim Propozicija za BHT Premijer ligu. Modaliteti takmičenja će biti prezentirani klubovima, a nakon toga će Izvršni odbor usvojiti odgovarajuću odluku.

Odluka o kalendaru takmičenja NS/FS BiH biće usvojena nakon definitivnog usvajanja Propozicija takmičenja, a shodno tome biće prilagođena i odluka o ljetnom registracionom periodu.

5. Izvještaj o učešću „U-17“ reprezentacije na Evropskom prvenstvu, održanom početkom ovog mjeseca u Azerbejdžanu,  uz konstataciju da je plasman na treće mjesto u grupi realan, da je za bolje rezultate nedostajalo više iskustva, te da  je i nastup na ovom takmičenju potvrdio da kontinuitet u radu sa omladinskim selekcijama daje rezultate.

6. Informacija o finansijskoj situaciji u NS/FS BiH sa odgovarajućim zaključcima koji se posebno  odnose na regulisanje dugovanja klubova prema NS/FS BIH.

7. Informacija u vezi sa aktivnostima na ispunjavanju dodatnih uslova za odigravanje kvalifikacionih utakmica „A“ selekcije u Zenici, kao i aktivnostima vezanim za procedure rekonstrukcije nove poslovne zgrade NS/FS BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

8. Informacija o kongresima UEFA  i FIFA

9. Informacija o odlukama komisija za licenciranje NS/FS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi