Okupila se U-17 reprezentacija BiH

Pripreme za kvalifikacioni turnir u Gruziji

Okupila se U-17 reprezentacija BiH

E. Čaušević

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas se okupila U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri U-17 reprezentacije BiH u Zenici će trenirati do 3. februara, te ovo okupljanje znači i početak priprema za kvalifikacioni turnir koji se održava u Gruziji sljedećeg mjeseca. Selektor ove selekcije Sakib Malkočević kazao je da očekuje da ovo okupljanje igrača što bolje uigra ekipu pred turnir.

"Ovo je naše prvo okupljanje nakon oktobrskih kvalifikacija. Na okupljanje nije došao samo povrijeđeni Tomas Dadić, ali i on će biti spreman za naredna okupljanja. Imam u cilju da u ovim danima provjerim i neke nove igrače, te da vidim u kakvoj su formi i ostali reprezentativci. Cilj je da se što bolje uigramo i da radimo na greškama koje smo pravili u prethodnim utakmicama", rekao je Malkočević.

On je dodao da U-17 reprezentaciju BiH do početka kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo očekuje i nekoliko pripremnih utakmica.

"Dogovorili smo dvije pripremne utakmice protiv Crne Gore, a nakon toga biće poznata imena igrača koji će putovati u Grčku. Nadamo se da možemo sada napraviti iskorak i plasirati se na EP. Ako ništa, imamo pravo da se nadamo iako nas očekuju teški protivnici", dodao je Malkočević.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo BiH će snage odmjeriti protiv Italije, Rusije, Gruzije, Mađarske i Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi