Olimpik ispustio pobjedu u Doboju kod Kaknja

Mladost uspjela da izjednači na 2:2

Olimpik ispustio pobjedu u Doboju kod Kaknja

E. Čaušević

Fudbaleri Mladosti danas su u Doboju kod Kaknja remizirali protiv Olimpika (2:2) u meču 3. kola Lige za opstanak BiH.

Olimpik je odlično otvorio meč u Doboju kod Kaknja jer je golom Svrake već u drugoj minuti stigao do prednosti od 0:1. Ipak, deset minuta kasnije Mladost je uspjela da izjednači na 1:1, a mrežu Olimpika zatresao je Sinan Ramović.

Nakon gola Mladosti u narednih 20 minuta gledali smo pravu uspavanku na terenu, bez većih prilika. Mladost je u finišu prvog dijela imala nekoliko solidnih prilika. Prvo je glavom pokušao Aganspahić, ali je golman Olimpika bio siguran. Nakon toga zaprijetio je i Rizvanović, no ostalo je 1:1.

U drugom poluvremenu Olimpik je bio dosta bolji protivnik na terenu. Gostima se to isplatilo u 62. minuti utakmice kada je sjajan gol za 1:2 postigao Govedarica. Olimpik je bio blizu velike pobjede, ali je Mladost u samom finišu uspjela da ponovo izjednači.

Imamović je skrivio penal, a siguran sa bijele tačke za konačnih 2:2 u današnjoj utakmici bio je Goran Brkić. gosti mogu žaliti za tri boda iz ove utakmice koja bi im mnogo značila u Borbi za opstanak.

Liga za opstanak, 3. kolo:

Mladost - Olimpik 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Laštro, Aganspahić, Kuzmanović, Šišić, Rizvanović, Maksimović, Šećerović, Brkić, Ramović, Isaković.

Olimpik: Jovanović, Imamović, Bevab, Vukomanović, Vrdoljak, Karić, Kojić, Čolić, Pehar, Milović, Svraka.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti