Omerinović: U drugom dijelu sezone ćemo biti mnogo spremniji

Mladi prvotimac NK Iskra

Omerinović: U drugom dijelu sezone ćemo biti mnogo spremniji

S. Mlaćo

Na nedavno održanom Izboru najboljeg sportiste Općine Bugojno za 2016. godine, te najboljeg sportiste Kantona SBK/KSB titulu najboljeg juniora ponio je član NK Iskra Bugojno Eldar Omerinović.

Omerinović trenutno nastupa za seniorsku selekciju tima sa Jaklića i od njega se u budućnosti očekuje veoma mnogo. 

"Izabran sam za sportistu grada i kantona, te je to velika čast i htio bih da se zahvalim trenerima Harisu Alispahiću i Samiru Vrbanu koji su mi dosta pomogli, te šef stručnog štaba seniorske momčadi Senidu Kulaš koji također zna kako raditi individualno sa igračem i motivisati ga. Isto tako hvala i svim saigračima bez kojih to ne bi bilo moguće, a najveća zahvala pripada mom starijem bratu Ahmedu koji je kapiten ekipe, te mojim roditeljima koji su mi najveća podrška i bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Ovo je samo još jedan korak naprijed za mene, te daljnja motivacija", kazao je Omerinović. 

Mladi napadač vrijedno se sprema sa svojim saigračima za drugi dio sezone u kojem Iskra želi ostati na prvom mjestu Druge lige FBiH grupa Zapad i tako izboriti plasman u Prvu ligu Federacije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Pripreme teku veoma dobro, na prvom smo mjestu i imamo namjeru da tu ostanemo. Tu nam je i mjesto, a imamo teške i naporne treninge, te dobre prijateljske utakmice iz kojih ćemo definitivno izaći mnogo spremniji i bolji nego prvu polusezonu. Svi imamo jedan cilj, a on je da vratimo Iskri stari sjaj, te pozivam sve građane Bugojna, ljubitelje fudbala i navijače Iskre, da nas podrže jer smo zajedno jači", jasan je bio mladi napadač Iskre Eldar Omerinović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi