Ostaje borba za drugo mjesto

Nijemci lako sa U-21 reprezentativcima

Ostaje borba za drugo mjesto

E. Škorić

Mlada nogometna reprezentacija večeras je u trećoj utakmici kvalifikacija za EP poražena u Ingolstadtu od Njemačke rezultatom 3:0.

Nakon pobjede nad San Marinom (3:0) i remija u Borisovu protiv Bjelorusije (1:1), izabranici selektora Vlade Jagodića, inače trenera Kozare iz Gradiške, ubilježili su prvi poraz. Istina, očekivano, iako smo se svi potajno nadali nekom povoljnom rezultatu na Sportpark stadionu u Ingolstadtu.

Izuzetno spremna, disciplinovana i kvalitetna selekcija Njemačke bila je večeras bolja i zasluženo slavila svoju četvrtu pobjedu u kvalifikacijama, čime je sve bliža plasmanu na EP.

Naši momci odlično su otvorili utakmicu te su petnaestak minuta bili ravnopravan, a u par navrata i bolji protivnik od Nijemaca. Ipak, u 20. minuti domaćin je stigao u vodstvo.

Hoffenheimov napadač Peniel Mlapa prošarao je lijevu stranu naše odbrane, oslobodio se Senada Husića, potom i Enesa Sipovića, a onda sjajnim udarcem savladao Slobodinog rezervnog golmana Tina Divkovića.

Pet minuta prije kraja, Elf je povisio na 2:0. Sebastian Rudy je izveo korner, a njegov imenjak Neumann glavom loptu poslao iza leđa Divkovića, koji je u jednom napadu kasnije odbranio tri zicera domaćih nogometaša.

Nijemci su se u nastavku više orijentisali ka odbrani svog gola, dok su novi eventualni pogodak čekali iz kontranapada. Dogodilo se to u samoj završnici. Sjajna i brza akcija domaćih, na kraju je rezervista Maximilian Beister izašao pred Divkovića, no nesebično je loptu poslao na drugu stranu za potpuno slobodnog kapitena Lewisa Holtbyja, kojem nije bilo teško postaviti konačan rezultat.

Njemačka - BiH 3:0 (Mlapa 20, Neumann 40, Holtby 88)

Njemačka: Trapp, Jantschke, Kirchoff, Rudy, Vogt, Gundogan, Holtby, Mlapa, Esswein, Jung, Neumann. Selektor: Rainer Adrion.

BIH: Divković, Čolić, Sipović, Markić, K. Handžić, Višća, Stevanović, Bilbija, Grahovac, Bešić, Husić. Selektor: Vlado Jagodić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.