Petnaesta titula za SFK 2000 Sarajevo

Novo slavlje za Sarajke

Petnaesta titula za SFK 2000 Sarajevo

S. Mlaćo

Današnjim utakmicama XX kola završeno je takmičenje u Premijer ženskoj ligi BiH za sezonu 2016/17.

 Titulu prvaka države ranije su obezbijedile igračice SFK 2000 Sarajevo koje su u danas na terenu SC „Butmir“  pobijedile Iskru iz Bugojna sa 3:0.

Golove na ovom susretu postigle su Alisa Spahić u 7', Aida Hadžić u 23' i Mejrema Medić  u 38'.

Ovo je petnaesti uzastopni naslov za ekipu iz Sarajeva. SFK 2000 je u sezoni 2016/17. ostvario 20 pobjeda iz isto toliko utakmica, uz impresivnu gol razliku 145:2.

Trenerica sarajevske ekipe Samira Hurem nije krila zadovoljstvo zbog novog uspjeha:

"Čestitam igračicama, one su najzaslužnije za ovo. Željeli smo tu petnaestu titulu. Drago mi je da smo dobro igrali tokom cijele sezone. Nastavićemo da radimo na isti način, da stvaramo uspjehe. Zahvaljujem se i NS/FS BiH, FK Sarajevo i svima koji na pomažu da budemo ovo što jesmo.“

Igračica Azra Numanović je nakon meča sa Iskrom izjavila:

"Petnaesti put ovaj klub osvaja titulu i mislim da je to nevjerovatan uspjeh. Mnogo rada i truda sve ove godine daje rezultate. Mnogi kažu da nemamo konkurenciju, ali to nije istina. Iza naših uspjeha stoji mukotrpan rad i svakodnevni treninzi. To je razlog zašto smo dominantne, a rezultati u Evropi koje smo ostvarili pokazuju da smo na ravom putu. Čestitam svim ekipama koje su učestvovale u PŽL ove godine, zaista je vidljiv napredak u kvalitetu i radujemo se narednoj sezoni.“

Pehare i medalje našim šampionkama uručili su generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav.

SFK 2000 Sarajevo će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u UEFA Ligi prvaka, dok naredne sezone u Premijer ženskoj ligi neće nastupati Modriča i Mladost Poljavnice.

Tabela:

SFK 2000 Sarajevo 60

Lokomotiva Brčko 37

Iskra Bugojno 36

Banja Luka 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi