Petrović: U Široki Brijeg putujemo uzdignuta čela

Revanš utakmica polufinala Kupa BiH

Petrović: U Široki Brijeg putujemo uzdignuta čela

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega i Radnika danas igraju revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Radnik je u prvoj utakmici u Bijeljini slavio sa 1:0, te u Široki Brijeg ide po historijski rezultat. Trener Radnika, Slavko Petrović, izjavio je njegovu ekipu očekuje rovovska borba u današnjoj utakmici.

"Široki Brijeg je ozbiljna ekipa u bh. fudbalu i to su dosta puta do sada pokazali, ali to nije razlog da nam se šansa za uspjehom uskrati. Činjenica je da je naš protivnik favorit bez obzira na rezultat iz prve utakmice, ali nama niko ne može oduzeti pravo da se borimo. Imamo prednost iz prvog susreta, ona je minimalna pa ćemo na megdan Širokom Brijegu putovati uzdignuta čela. Ekipa je cijela spremna i sa optimizmom očekujemo prvi sudijski zvižduk", rekao je Petrović.

Strijelac pobjedonosnog gola u prvoj utakmici, Marko Obradović, vjeruje da njegova ekipa bez obzira na snagu protivnika može da se plasira u finale Kupa BiH.

"O ekipi Širokog Brijega ne treba mnogo govoriti, kada se zna da je to ekipa koja je izuzetno kvalitetna sa dosta dobrih pojedinaca. Prednost iz prve utakmice jeste minimalna, ali nam daje stimulans da se u Širokom Brijegu kao nikada do sada prikažemo u dobrom svjetlu. Imamo kvalitet i znanje koje nam može biti dovoljno za dalji plasman. Nema razloga da se osvrćemo na želje našeg protivnika, mi moramo odigrati pametno, pa čak i na gol više u koliko želimo plasman u finale koje svi željno isčekujemo", jasan je Obradović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Revanš susret polufinala Kupa BiH se igra na stadionu Pecara u Širokom Brijegu sa početkom u 17:30 sati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi