Plemići slavili na Grbavici i bacili u očaj plavu armiju

Prva pobjeda Mostaraca na Grbavici

Plemići slavili na Grbavici i bacili u očaj plavu armiju

E. Škorić

Nogometaši Zrinjskog su na Grbavici, u derbiju četvrtog kola Premijer lige BiH, iznenadili domaći Željezničar i slavili s 2:0.

Prva poluprilika na utakmici nije iskorištena u sedmoj minuti, a imali su je gosti. Antolović je bio brži i stigao do lopte ispred Nikolića. Na drugoj strani, minutu kasnije, umalo da domaći dođu do vodstva. Tomić je uposlio Memiju, no Dujković je istrčao i spriječio mladog igrača Plavih da zatrese mrežu.

Kvesić je lijepo prizemnom loptom uposlio Tomića u 27. minuti, no ovaj iz neposredne blizine ne koristi dobru poziciju. Tomić se u 39. minuti spetljao i pokvario dobru šansu da Plavi dođu do prednosti. 

Do kraja prvog dijela Bajić je zaprijetio golu Zrinjskog udarcem sa sedam-osam metara, dok je na drugoj strani Antolovića ‘testirao’ Stojkić. Međutim, prvi dio završen je bez pogodaka, rezultatom 0:0.

Stanić je u 50. minuti upropastio dobru kontru domaćih. U 56. minuti hladan tuš za domaće igrače i navijače. Stevo Nikolić je postigao fantastičan pogodak za slavlje gostiju. 

Željo je preuzeo incijativu, tražio gol kojim bi se vratio u igru, a onda je, u 68. minuti, Zrinjski postigao gol kojim je sve riješeno. Katanec je izveo slobodni udarac, lopta došla do Crnova, ovaj se majstorski oslobodio Čolića, te je matirao Antolovića. 

U 77. minuti Varea je šutirao s nekih 13 metara, novi reprezentativni golman, Dujković, sjajno brani, koji je u finišu zaustavio projektil Stanića, a onda je Sadiković pucao pored gola. Ostalo je 2:0 za goste, koji su tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu na Grbavici. Zrinjski se izjednačio na vrhu tabele sa Širokim (10), a Željo je sada tek devetoplasirani sa pet bodova.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.