Pobjede nogometašica Iskre, Lokomotive i Gradine

Drugo kolo Premijer ženske lige BiH

Pobjede nogometašica Iskre, Lokomotive i Gradine

S. Mlaćo

U danima vikenda igrani su susreti drugog kola Premijer ženske lige za seniorke i kadetkinje. Kod seniorki su odigrane tri utakmice, jedna je odgođena, a postignuto je devet pogodaka.

Lokomotiva iz Brčkog na gostovanju kod Radnik Bumeranga iz Bijeljine slavila je sa 2:0, dok je prvu, ujedno historijsku pobjedu u najjačem rangu ženskog nogometa naše zemlje upisala ŽNK Iskra koja je u Bugojnu sa 3:0 savladala ŽFK Banja Luka.

Susret između Modriče i SFK 2000 Sarajevo je odgođen, zbog obaveza nogometašica SFK 2000 u kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka, a bit će odigran 07.09. 2016.godine. Gradina je bila ubjedljiva na svom terenu protiv Mladost, završilo je 4:0. 

Kod kadetkinje su odigrana sve četiri susreta, a  postignuto je 11 pogodaka. Nade SFK 2000 Sarajevo sa 4:0 savladale su Modriču, dok je Mladost na svom terenu nadigrala Gradinu sa 3:1.

Lokomotiva iz Brčkog na svom terenu poražena je od Radnik Bumeranga sa 1:0, dok su bodove na Gradskom stadionu u Banja Luci podijelile mlade nogometašice Banja Luke i bugojanske Iskre. Bilo je 1:1, a gošće su rano povele da bi domaće u drugom poluvremenu izjednačile i rezultat se do kraja susreta nije mijenjao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti