Strateg Čelika pred nastavak Premijer lige

"Protiv Zrinjskog moramo biti dobri u svakom momentu"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu od 17 sati u derbiju 19. kola Premijer lige na Bilinom polju dočekat će aktuelnog lidera i prvaka naše zemlje Zrinjski iz Mostara.

Dok se Zeničani bore za opstanak, gosti iz Mostara imaju cilj odbraniti titulu osvojenu prošle sezone. Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i zvanična press konferencija uoči ove utakmice, na kojoj su se prisutnim medijima obratili predsjednik Selvedin Šatorović, šef struke Nedim Jusufbegović i kapiten Emir Jusić.

Strateg Čelika svjestan je važnosti utakmice u subotu, te ambijenta koji će vladati na Bilinom polju, ali i snage protivnika s druge strane.

"Joco Stokić neće biti u konkurenciji za Zrinjski zbog toga što mu papiri još nisu riješeni, dok je Mahir Karić u kombinacijama za susret, dok Semir Pezer ne može nastupiti zbog crvenog kartona u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva. Ostali igrači su svi zdravi i konkurišu za ekipu za utakmicu u subotu", ističe Jusufbegović.

Čelik će protiv Zrinjskog igrati onako kako je i u utakmicama na pripremama.

"Nisam pobornik da igramo nešto drugačije u odnosu na ono što smo uigravali na pripremama. Tim koji se isprofilirao kroz pripreme, istrčat će protiv Zrinjskog, što ne znači da je to najbolji 11 igrača, ima tu još ozbiljnih igrača njih 15-16, koji konkurišu za najuži sastav. Naš protivnik je jedna zahtjevna ekipa i moramo biti dobri u svim momentima igre, naravno nećemo se samo mi pitati u utakmici, pitat će se i Zrinjski, koji ima ogromnu koncentraciju kvaliteta. To znači da se mi ne možemo samo braniti, nego ih moramo i napasti. Biće sigurno perioda kada ćemo napadati, ali i braniti se, to je normalno. Da bi pobijedili jednog protivnika, koji ima kontinuitet u radu s istom igračkom selekcijom, onda morate da budete apsolutno da budete dobri u svim momentima igre. Tako smo sep ostavili od prvog dana priprema, bili smo ozbiljni, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu u subotu vidjet ćemo“ kaže trener crno-crveni.

Ne vjeruje da će veliki broj gledalaca mentalno uticati na njegove igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mentalna i psihološka priprema pred utakmicu je veoma važna, vi ne znate kako će se igrač ponašati i odreagirati, kada imate pun stadion. Ima tu igrača, Jusić, Salčinović, Karić, Stokić, Husić i ostali koji su igrali pred punim tribinama. Zato smo željeli imati takve igrače u selekciji, koji će se moći nositi s pritiskom. Na nama je da ih rasteretimo, te da je bitno ono što rade na terenu. Na nama u stručnom štabu je da pripremimo igrače da se samo fokusiraju na teren, nadam se da smo dovoljno zreli da iskoristimo ovaj pozitivni naboj u i oko kluba, te da uz podršku navijača utakmicu okrenemo u našu korist", kazao je Jusufbegović.

Vjerovatni sastav Čelika: Ružić, Sadiković, Jusić, Regoje, Šivšić, Šišić, Sakan, Haurdić, Brković, Salčinović i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi