Prutina, Nadžak, Draganović, Kavazović i Durmić na probi

Zeničani testiraju igrače

Prutina, Nadžak, Draganović, Kavazović i Durmić na probi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u ponedjeljak su počeli pripreme za narednu sezonu u kojoj će im cilj vjerovatno biti opstanak u Premijer ligi, budući da je za 15 igrača istekao ugovor od prošle sezone, dok su crno-crvene već napustili i Sead Jakupović, te Nglame Clovis.

Zeničani ne mogu razmišljati o pojačanjima sve dok je predsjednik kluba Senad Sarajlić u Brazilu, prvi čovjek Čelika ne dopušta članovima uprave, te novom direktoru kluba da bilo šta dogovaraju bez njegovog prisustva. Biće interesantno vidjeti sa kakvom ekipom će Zeničani krenuti u narednu sezoni i koji su ciljevi kluba, budući da niko na prozivci igrača nije "smio" bez predsjednika Sarajlića govoriti o ambicijama kluba s Bilinog polja.

Kada je u pitanju igrački kadar, Zeničani će u narednim danima testirati nekoliko nogometaša koji će boraviti na probnom radu. Riječ je o neafirmisanim i mladim igračima, koji će se kroz treninge i probnu utakmicu pokušati nametnuti treneru Nizahu Hukiću. Amar Prutina, 21-godišnjak rođen u Sarajevu, prošao je omladinsku školu Željezničara, a pored kluba s Grbavice pola godine je proveo u Zvijezdi iz Gradačca. Ovaj nogometaš igra na poziciji zadnjeg veznog i pokušat će se nametnuti treneru Hukiću, kako bi se izborio za ugovor.

Samir Draganović, 22-godišnjak rođen u Ključu, a koji je protekle dvije sezone nastupao u Švicarskoj za klubove Rothenburg i Emmenbrucke, koji se takmiče u trećem razredu nogometa u ovoj zemlji. Draganović igra na poziciji napadača, a prošle je sezone je u 11 utakmica postigao tri gola.

Eldar Kavazović, 22-godišnjak koji na probu dolazi iz banovićke Budućnosti, gdje je već tri sezone standardan član udarne postave. Igra na pozicijama lijevog bočnog i lijevog veznog igrača, a u prošloj sezoni je zabilježio 24 nastupa uz jedan postignuti pogodak.

Amar Nadžak, 20-godišnjak, rođen u Hamburgu, koji dolazi na probni rad iz Holandije, gdje je nastupao za nekoliko klubova u nižem rangu. Prošle je sezone bio na probi u Fortuni iz Duessdelforda, ali nije uspio ostati i ostvariti angažman.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amar Durmić, 20-godišnjak i rođeni Zeničanin, koji je prošao čitavu omladinsku školu Čelika, ali nikada nije uspio zaigrati za seniorsku ekipu. Nakon Čelika igrao je za Bosnu iz Visokog i prošle sezone za Mladost iz Kaknja. Igra na nekoliko pozicija u veznome redu i pokušat će se svojim radom i trudom izboriti za ostanak u crno-crvenom dresu.

Kada su u pitanju ostali igrači, klub želi zadržati Emira Jusića, Semira Bajraktarevića, Fenana Salčinovića, Slobodana Lakićevića kojima je ugovor istekao, ali dok se predsjednik ne vrati iz Brazila sve što je vezano za nogometni klub Čelik je stopirano.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.