Radnički počeo pripreme za novu sezonu

Počeli s pripremama

Radnički počeo pripreme za novu sezonu

M. Šljivak

U prostorijama FK Radnički danas je obavljena prozivka fudbalera lukavačkog federalnog prvoligaša.

Prozivku je obavio novoimenovani šef stručnog štaba Zoran Ćurguz, a nakon radnog sastanka održan je i prvi trening čime je zvanično započeo pripremni ciklus za narednu takmičarsku sezonu.

Prozivci se odazvalo 27 igrača koji će se boriti za startnu postavu. Upravni odbor Radničkog učinio je sve kako bi zadržao okosnicu ekipe koja je u prošloj sezoni imala zapažene nastupe. Klub sa „Jošika“ do sada su napustili Milan Basrak, Edin Husić, Maid Jaganjac i Mirza Čejvanović, dok je povratnik u redove plavo-bijelih iskusni stoper Samir Jogunčić.

Redove Radničkog pojačat će i Selmir Mahmutović koji je prije Radničkog igrao u Čeliku iz Zenice, Crikvenici (Hrvatska), Pribramu (Češka) i Proleteru iz Teslića. Pored Mahmutovića tu je i mladi veznjak Semin Skulić koji je u tuzlanskoj Slobodi prošao sve uzrasne kategorije.

Na „Jošik“ će u utorak iz austrijske Treće lige doći i napadač Damir Barčić, a prema najavama iz Upravnog odbora redove lukavačkog prvoligaša će u narednom periodu pojačati još nekoliko provjerenih fudbalera. Pripremama seniorskog tima su priključeni i mladi igrači iz Omladinskog pogona FK Radnički, od kojih je nekolicina i u protekloj takmičarskoj sezoni upisala prvenstvene nastupe u Prvoj ligi FBiH.

Fudbaleri koji su se odazvali prozivci:

Golmani: Mehmed Baščelić, Edis Halilović, Mirnes Omić.

Odbrana: Samir Jogunčić, Semir Terzić, Dženan Mujagić, Elmir Kuduzović, Nedim Dautović, Ibrahim Imamović, Haris Mujkić, Adnan Šubić, Dejan Ostojić, Meris Ramić, Haris Tufekčić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vezni red: Adnan Jahić, Faruk Kuduzović, Muamer Alihodžić, Hasmir Salihović, Mirnes Selamović Semin Skulić, Mensur Dajdžić, Mahir Begić, Denis Plavšić, Marko Ivić.

Napad: Eldar Junuzović, Selmir Mahmutović, Dino Telalović i Arman Biković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.