Rahimić: Cilj je ponoviti prošlogodišnji uspjeh

Mladost u Kupu dočekuje Rudar

Rahimić: Cilj je ponoviti prošlogodišnji uspjeh

D. Kurbegović

Sutra su na programu utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine, a ekipa Mladosti će na svom stadionu u Doboju igrati protiv prijedorskog Rudara u 16 sati. 

Ekipa Ibre Rahimića igra preporođeno u novoj sezoni Premijer lige i sa 15 bodova je na diobi trećeg mjesta premijerligaške tabele. U Kup takmičenju igrači Mladosti žele nadmašiti prošlogodišnji uspjeh kada su igrali u četvrtfinalu protiv Širokobriježana, a to je potvrdio trener dobojskog premijerligaša, Ibro Rahimić:

''Cilj nam je da u Kup takmičenju ponovimo prošlogodišnji uspjeh, odnosno da ga nadmašimo ako nam se ukaže prilika. Ekipa Rudara igra jako dobro u Prvoj ligi RS i sigurno je da će biti neugodan protivnik baš kao što su bili i u Premijer ligi. Ipak mislim da smo mi trenutno daleko kvalitetniji tim i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.''

Rahimić i Šabić će u duelu protiv Prijedorčana vjerovatno koristiti kombinovani sastav, a u startnoj postavi Dobojlija bi svoje mjesto trebao naći iskusni Mirza Rizvanović, koji s optimizmom dočekuje susret s Rudarom.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

''Ekipa Rudara nakon ispadanja u Prvu ligu RS-a igra sjajno, uz Borac su glavni kandidat za povratak u Premijer ligu i svakako su tim koji ne smijemo podcijeniti. Ono što ja mogu da garantujem jeste da će ko god da istrči na teren u srijedu protiv Rudara iz Prijedora pružiti svoj maksimum, jer nama je i Kup jako bitan kao i domaće prvenstvo i nastojat ćemo da i u Kupu idemo što je dalje moguće.'' – rekao je pouzdani desni bočni tima iz Doboja, Mirza Rizvanović. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi