Strateg Mladosti nakon teške pobjede nad Rudarom

Rahimić: Prvi put smo bili favoriti i to nam je teret

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti nastavljaju bajku u BHT Premijer ligi, danas su izabranici Ibre Rahimića na svome stadionu u Doboju kod Kaknja savladali ekipu Rudara iz Prijedora rezultatom 2:1, te na taj način upisali šestu pobjedu u sezoni, ta proboj na trenutno sjajno šesto mjesto na tabeli.

Iako su danas možda prikazali i najlošiju partiju ove sezone na domaćem terenu, to ih nije spriječilo da nakon preokreta savladaju vrlo dobru ekipu iz Prijedora. Nakon utakmice sretan je bio trener domaće ekipe Ibro Rahimić, koji je bio ljut zbog igre svoje ekipe, ali zadovoljan rezultatom na kraju utakmice.

"Čestitam Rudaru na fer i korektnoj igri, kada je u pitanju Mladost mi smo danas prvi puta bili favoriti i to se odmah osjetilo na mojoj ekipi. Pribojavao sam se ove utakmice, igrači su bili opterećeni dopustili su Rudaru da igra, oni su poveli, sreća pa smo izjednačili u najboljem mogućem vremenu. U drugom poluvremenu bilo je puno bolje postigli smo na početku još jedan gol i na kraju mislim se zasluženo pobijedili", ističe Rahimić.

Na igri Mladosti danas se osjetio izostanak Isakovića i Ramovića.

"U svakom slučaju na kraju polusezone slijedi analiza, nama treba nekoliko igrača. Trebaju nam kvalitetna pojačanja, mi izvlačimo maksimum iz ove ekipe. Kako se bliži kraju ekipi dolazi do umora, povreda, ali ovo što su dosad igrači odradili je nevjerovatno. Oni su dali svoj maksimum, a ako se pojačamo u pauzi vjerujem da ćemo biti još jači, te da ćemo obezbjediti opstanak u ligi", uvjeren je Rahimić.

Danas je ekipa odigrala prvi dio utakmice ispod nivoa, bez želje i agresivnosti kao u prethodnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bili smo favoriti, te se pričalo da ćemo uvjerljivo slaviti protiv Rudara i to je uticalo na igrače. Mi smo trebali danas napadati, bili smo totalni kolaps, nijedan igrač nije dobro igrao u prvom dijelu. Ulaskom Edina Husića dosta se toga napravili posebno u drugom poluvremenu. U svakom slučaju očekivani su padovi u igri ove ekipe, prvo poluvrijeme je bilo katastrofa, nismo se mogli prepoznat, ali i to je fudbal, te smo iz toga i nešto naučili", kazao je Rahimić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.