Rahimić u nemogućoj misiji: Pet ekipa napušta 1. ligu FBiH?

Teški dani pred mostarskim Rođenim

Rahimić u nemogućoj misiji: Pet ekipa napušta 1. ligu FBiH?

Dolazak Ibre Rahimića na klupu Veleža je među pristalicama ovog kluba dočekan s velikim oduševljenjem.

Rahimić je dokazan trener s bogatim iskustvom rada u Premijer ligi, a upravo je to takmičenje u koje želi vratiti svoj voljeni klub koji trenutno tavori pri dnu 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Međutim, Velež je trenutno daleko bliže ispadanju u niži rang. Mostarci se nalaze na pretposljednjem 15. mjestu na tabeli sa svega tri osvojena boda iz osam utakmica (tri remija). Vrijeme polako curi, bodova u igri je sve manje i manje, pa je već evidentno da će se Rođeni do kraja sezone grčevito boriti za opstanak.

Ta borba će biti teža nego što mnogi misle. Sve su prilike da će ove sezone iz 1. lige FBiH ispasti čak pet ekipa, a to 11. mjesto 'spasa' je Veležu već udaljeno velikih sedam bodova.

Prvak 1. lige FBiH će se plasirati u Premijer ligu, dok će u nju ući četiri kluba iz drugih liga, te dva koja će ispasti iz Premijer lige. Ne treba žuriti sa prognozama, ali se trenutno čini nemogućim da Premijer ligu napuste klubovi iz RS-a - Radnik i Krupa, koji ne samo da su u sigurnoj zoni, već i u vrhu tabele. Sve ukazuje na to da će iz 1. lige ove sezone ispasti pet klubova i nema nikakve dileme da će ta borba za opstanak biti zanimljiva do posljednjeg kola.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U Veležu su se stvari pokrenule sa mrtve tačke, ali možda su te promjene došle ipak malo prekasno. Rođeni sutra imaju jedinstvenu priliku da konačno upišu jednu ligašku pobjedu jer im gostuje tim koji je jedini lošije plasiran na tabeli - Novi Travnik.

Pred Ibrom Rahimićem je težak posao, a vrijeme će dati odgovor na pitanje može li Velež izbjeći potpunu katastrofu i igranje u 2. ligi Jug naredne sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi