Rudar, Ilijaš i Borac sigurni domaćini

Druga liga FBiH - grupa Centar

Rudar, Ilijaš i Borac sigurni domaćini

E. Škorić

Rudar, Ilijaš i Borac slavili su domaće pobjede u subotnjim susretima 15. kola Druge lige FBiH - grupa Centar.

Rudar je u Brezi bio bolji od Stupčanice sa 2:0. Poveli su domaći golom Abadžije u 60. minuti, da bi u sudijskom vremenu Smailbegović postavio konačnih 2:0.

Istim je rezultatom Ilijaš pred svojim navijačima dobio zenički Rudar. Početkom drugog dijela Kovač je postigao vodeći gol, a Jusić u 91. riješio dileme oko pobjednika, pogodivši za 2:0.

Borac je u Jehalu, rezultatom 3:0, nadigrao Krivaju iz Zavidovića. Svi golovi postignuti su u zadnjih 20ak minuta. Redom su pogađali Mudrov u 73., Subašić u 81. i Žižo u 88. minuti.

Druga liga FBiH - grupa Centar, 15. kolo:
Rudar - Stupčanica 2:0 (Abadžija 60, Smailbegović 91)
Ilijaš - Rudar Zenica 2:0 (Kovač 49, Jusić 91)
Borac - Krivaja 3:0 (Mudrov 73, Subašić 81, Žižo 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.