Šampionska titula za ŽNK Iskra Bugojno

Završena Prva liga Federacije grupa Jug za žene:

Šampionska titula za ŽNK Iskra Bugojno

S. Mlaćo

Susretima u subotu i nedjelju završena je sezona u Prvoj ligi Federacije grupa Jug za žene. 

Ženski nogomet u našoj zemlji u sve većoj je ekspanziji, a pohvale idu na račun Nogometnog saveza Federacije naše zemlje, Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, službenih lica te svih ekipa koje su svojim učestvovanjem u istom dale veliki doprinos u što kvalitetnijem i do kraja neizvjesnom takmičenju.

Prva mjesto i šampionska titula potpuno zasluženo otišla je u Bugojno, tačnije u ruke članica ŽNK Iskra koji je tako u debitantskoj sezoni napravio historijski uspjeh. Bugojanke su uz gol razliku 66:6, pružile najviše te se i prve radovale. Titulu su osigurale kolo prije kraja, a tokom cijele sezone bile su i najveći kandida za prvo mjesto, što su i opravdale na kraju sezone.

 Drugo mjesto koje također donosi baraž za Premijer ligu pripalo je ekipi ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe, inače nekadašnjem članu Premijer lige. Plave iz Bos. Krupe sezonu su završile sa 30 bodova, koliko imaju i nogometašice Širokog Brijega, ali bolji međusobni duel pomogao je nogometašicama Željezničara 2011 za poziciju više na tabeli.

Čapljina i Tomislavgrad završili su sezonu sa po 22 osvojena boda, Rosa Brandis iz Travnika sa 11, dok su posljednja dva mjesta pripala Slogi iz Ljubuškog (9 bodova) i Slogi iz Bosanske Otoke (3 boda). Iskra i Željezničar 2011 predstavljati će grupu Jug u baražu koji će u petak i subotu biti održan u Bugojnu, a rivali će im biti dva prvoplasirana tima iz grupe Sjever.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi