Sedma pobjeda kadeta Sarajeva, gol razlika 35:0

Može li neko zaustaviti mlade fudbalere Sarajeva

Sedma pobjeda kadeta Sarajeva, gol razlika 35:0

A. Beganović

Danas su odigrana dva zaostala susreta 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete, a pobjede su upisali mladi fudbaleri Sarajeva i Olimpica.

Mladi fudbaleri Sarajeva su na gostovanju sa ubjedljivih 4:0 savladali Drinu, te su tako došli do sedme pobjede iz isto toliko susreta. No, to nije sve, odnosno u sedam odigranih susreta kadeti Sarajeva su postigli 35 golova, a nisu primili niti jedan i ovaj podatak dovoljno govori o snazi bordo nada.

Sjajno su bordo nade otvorile susret i već nakon prvih 40 minuta imale su prednost 3:0. Dva pogotka postigao je Nedim Hadžić, a jedan Adnan Civić, da bi pogodak za konačnih 4:0 postigao Alen Mustafić u 4. minuti nastavka.

Do vrijedne pobjede s kojom su se probili na 3. mjesto tabele stigli su kadeti Olimpica, koji su s minimalnih 1:0 savladali Zrinjski. Jedini pogodak na susretu postigao je Anes Demirović.

Premijer liga BiH za kadete, 1. kolo:

Drina - Sarajevo 0:4 (Hadžić 2x, Civić, Mustafić)

DRINA: Pargan, Gotovac, Radić, Milošević, Ristić, Tošić, Tomić, Andrić, Dragutinović, Bajić, Nikolić. Još su igrali Saša Ristić, Hidić, Jašarević i Vlačić.

SARAJEVO: Musemić, Ragipović, Imamović, Hadžić, Resić, Civić, Sadiku, Tutundžić, Mustafić, Klarić, Veladžić. Još su igrali Jovičić, Buljubašić, Čerimić, Šušić i Pozder.

Olimpic - Zrinjski 1:0 (Demirović)

OLIMPIC: Karačić, Tarić, Kreštalica, Kišić, Ćosić, Saljević, Šabanović, Rondić, Demirović, Nikšić, Junuzović. Još su igrali Vlladavić, Hamza, Trubljanin, Dedović i Haznadar.

ZRINJSKI: Medan, Karačić, Bošnjak, Đordan, Krešić, Džida, Nikola Šunjić, Ljubić, Vlaho, Rozić, Toni Šunjić. Još su igrali Krstanović, Bubalo, Beljo i Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.