Sigurna pobjeda Jedinstva, domaće ekipe bez premca

Prva liga FBiH, 19. kolo

Sigurna pobjeda Jedinstva, domaće ekipe bez premca

M. Šljivak

Vodeći tim Prve lige Federacije, ekipa bihaćkog Jedinstva, upisala je veoma važna tri boda u borbi za plasman u Premijer ligu. Bišćani su danas u 19. kolu dočekali Mladost iz Kaknja, te su upisali pobjedu rezultatom 3:0.

Već nakon 10 minuta igre domaći tim je poveo. Gol za vodstvo od 1:0 postigao je Burazor. Nastavilo je Jedinstvo s napadima i u ostatku utakmice, ali i pored nekoliko dobrih pokušaja na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćeg sastava od 1:0. 

Gosti su od 52. minute igrali bez isključenog Čahjića, što je olakšalo posao Jedinstvu, koje je preko Malbašića u 82. minuti susreta potvrdilo pobjedu 2:0. Ipak, u 89. minuti je postignut još jedan gol, a za konačnih 3:0 pogodio je Stjepanović.

Rudar je u Kaknju dočekao Branitelj, a na kraju su domaći slavili pobjedu rezultatom 2:0. Do vodstva je Rudar stigao u finišu prvog poluvremena kada je Bajro Spahić pogodio za prednost od 1:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta. 

Nakon pet minuta igre u nastavku Rudar stiže do drugog gola. Golmana gostiju Kaltaka je matirao Mahović, koji je povisio vodstvo domaćeg tima na 2:0. Ovo se ispostavio i kao konačan rezultat susreta.

Domaću pobjedu je u ovom kolu slavilo i Orašje, koje je savladalo Čapljinu s 2:0. Lukačević je u 35. minuti doveo Orašje u prednost, a iako su od 65. minute igrali s igračem manje, Orašje je u 77. minuti preko Širanovića uspjelo da udvostruči prednost na konačnih 2:0.

Podgrmeč je na svom terenu savladao Iskru iz Bugojna s 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Jurić u 22. minuti susreta.

Kantonalni duel su u Banovićima odigrali Budućnost i Gradina iz Srebrenika, a domaći tim je slavio pobjedu rezultatom 1:0. Pobjednički gol djelo je Husića u 60. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 19. kolo:

Orašje - Čapljina 2:0
Rudar Kakanj - Branitelj 2:0
Podgrmeč - Iskra 1:0
Budućnost - Gradina 1:0
Jedinstvo - Mladost 3:0

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.