Posljednja ovosezonska utakmica na Tušnju

Spahić priželjkuje pobjedu, Pirić niz bez primljenog gola

Posljednju ovosezonsku utakmicu fudbaleri tuzlanske Slobode na svom stadionu odigrat će sa Mladosti iz Velike Obarske.

Tim iz Semberije prvi put zvanično gostuje na Tušnju, a ova utakmica im je od presudnog značaja u borbi za opstanak u eliti. S druge strane Sloboda je sve svoje brige prebrinula mada dolazi period u kojoj će se ponovo morati definisati smjernice daljeg rada. 

Asistent Husrefa Musemića u stručnom štabu, Amir Spahić, navodi kako su ekipu Mladosti gledali u dva navrata.

„Nije to tim iz jesenjeg dijela, a sve to pokazuje i 16 osvojenih bodova. Da su u ovom sastavu bili cijelo prvenstvo sigurno se ne bi borili za opstanak. Mi ih respektujemo i nadamo se dobroj partiji i pobjedi. Igrali smo dobro cijelo proljeće i želimo da se od naših navijača oprostimo pobjedom“, kaže Spahić. 

Golman Kenan Pirić 527 minuta nije primio gol, preciznije od pogodka Zorana Kokota na Grbavici...

„Ne smije biti opuštanja i ekipu Mladosti moramo maksimalno ozbiljno shvatiti. Naravno da bih najviše volio pobjedu bez primljenog gola“, kaže Pirić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sloboda – Mladost igra se na stadionu Tušanj od 17 sati, a ulaz je besplatan. Utakmicu sudi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.