Stokić donio Borcu pobjedu protiv Slobode

Banjolučani slavili

Stokić donio Borcu pobjedu protiv Slobode

E. Škorić

U posljednjem susretu 12. kola BHT Premijer lige BiH Borac je s 1:0 savladao Slobodu.

Susretom u Banjoj Luci kompletirano je 12. kolo. Borac je iskoristio ulogu favorita protiv gostiju iz Tuzle, koji su u očajnoj formi u posljednje vrijeme.

Stokić je na početku utakmice u dva-tri navrata zaprijetio golu Fejzića. Borac je stigao do vodstva u 14. minuti. Stokić je matirao Fejzića za peti svoj ovosezonski gol. Taj pogodak se ispostavio odlučujućim.

Mehidić je u 24. minuti šutirao pored gola, zatim je desetak minuta kasnije Pršeš bio neprecizan. Do kraja prvog dijela je probao i Mujkić nakon ubačaja Sarića, ali ostalo je 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku je Borac vratio terensku incijativu, ali nije uspio da dođe do drugog pogotka. No, ono što je za Banjolučane najvažnije, nisu ni gosti napravili nešto više, odnosno došli do pogotka.

Borac je sa 20 bodovao došao na šesto mjesto ispred Veleža, dok je Sloboda ostala na 11. mjestu sa 11 bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.