Suljić: Husejinović je najbolji igrač na derbiju

Vjeruje da će Husejinović presuditi

Suljić: Husejinović je najbolji igrač na derbiju

E. Škorić

Asmir Suljić rado se sjeti 100. derbija, kada je kao igrač Sarajeva slavio protiv Željezničara.

Suljić je trenutno u Mađarskoj, ali pomno prati dešavanja u svojoj zemlji, posebno prateći FK Sarajevo. On željno iščekuje i nedjeljni, 109. vječiti derbi. Jasno, nada se pobjedi bordo tima.

"Igrao sam šest derbija, svakog od njih se dobro sjećam, a posebno 100. derbija, kada smo pobijedili na Koševu. Najviše od svega mi nedostaje navijanje s tribine, ta atmosfera na dan utakmice", kazao je Suljić za SportSport.ba.

Suljića smo upitali da nam kaže šta bi uradio da ima priliku u svlačionici prije same utakmice dati neki savjete igračima. 

"Rekao bih igračima da izađu na teren i odigraju najbolje što mogu, bez neke posebne taktike, jer tu sve taktike padaju u vodu. Treba nakon derbija hodati gradom, pa da to bude uzdignute glave".

Strah od poraza

"Smatram da će i ovaj derbi biti kao prethodni - niko ne želi da izgubi, pa će i jedni i drugi oprezno ući u meč. Očekujem opet tvrdu utakmicu s malo golova. Iskreno se nadam pobjedi Sarajeva, očekujem da Said Husejinović proradi. On je najkvalitetniji igrač u derbiju. Zbog takvih igrača ljudi dolaze na stadione", dodaje Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni Srebreničanin već četiri sezone uspješno nastupa u Mađarskoj, noseći dres Videotona.

"Mogu reći da sam zadovoljan sezonama u Mađarskoj. Ove sezone sam odigrao 12 utakmica, ali sam imao povredu mišića i pauzirao sam dva mjeseca. U klubu su zadovoljni mojim igrama i to mi je najvažnije. Naravno, nastavit ću da se borim i dalje", kazao nam je Suljić na kraju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi