Sušić: Logično je da očekujem i poziv narednog selektora
EPA

Reprezentativac BiH

Sušić: Logično je da očekujem i poziv narednog selektora

Reprezentativac BiH i fudbaler Hajduka, Tino Sven Sušić, uspješno se oporavio od povrede i bit će spreman za subotnji maksimirski derbi sa Dinamom. 

"Sretan sam jer sam se napokon uspio vratiti, nakon što sam morao propustiti Osijek, a potom i utakmicu reprezentacije BiH. Sada slijedi Dinamo, ali još uvijek ne znam hoću li moći odigrati cijeli utakmici, ili pak samo poluvrijeme. To će odlučiti trener", kazao je Sušić u razgovoru za Jutarnji list, a na pitanju šta Hajduk može ponuditi na Maksimiru, odgovorio je:

"Vjerujem da možemo ponuditi dobar nogomet, i naravno rezultat koji će rezveseliti našu svlačionicu i navijače na tribinama. Dinamo je u lošoj seriji, ušli su u malu krizu i to moramo iskoristiti".

Hajduk je posljednji put na Maksimiru slavio prije šest godina i dva mjeseca, a Sušić ističe da je vrijeme da njegov tim prekine seriju, odnosno sruši tradiciju.

"Nećemo se fokusirati na tradiciju pred utakmicu, ali bilo bi lijepo da današnja generacija prekine seriju utakmica bez pobjede u Maksimiru". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, Sušić je istakao da ga nije iznenadilo to što je smijenjen Safet, ali očekuje da će na adresu Hajduka stizati i pozivi novog selektora.

"Pritisak je bio velik, očekivao sam promjenu. Što ćemo, idemo dalje, takav je trenerski život. Loše smo krenuli u kvalifikacije, skupili premalo bodova u četiri prošle utakmice. Startni susret s Kiprom bio je ključni poraz. Promašili smo jedanaesterac, izgubili utakmicu koju smo po prikazanoj igri trebali dobiti. U tom susretu sve je otišlo u negativnom smjeru, da smo pobijedili Kipar, sve bi bilo drukčije. Kasnije smo propustili pobijediti Belgiju unatoč vodstvu u većem dijelu susreta. Ako u Hajduku budem i dalje igrao na jesenskom nivou, logično je da očekujem poziv za sljedeće akcije reprezentacije BiH. Sve je na meni", zaključio je Sušić na kraju razgovora za Jutarnji list. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.