Toni Pezo iz Premijer lige u 2. HNL

Defanzivac ima novi klub

Toni Pezo iz Premijer lige u 2. HNL

S. Mlaćo

Nakon što je u zimskom prelaznom roku odlučio napustiti redove bh. premijerligaša Metalleghe BSI, defanzivac Toni Pezo odlučio se na pomalo čudan potez.

Naime, Pezo je iz najjačeg ranga nogometa u našoj zemlji odlučio preći u NK Lučko, člana 2. HNL, pred kojim je teška borba za opstanak u ligi. Naime, Lučko je na predposljednjem mjestu sa 17 bodova, dok Hrvatski Dragovoljac ima 20, a NK Zagreb 22 osvojena boda. 

U ovom klubu vjeruju da mogu ipak izboriti opstanak, pa su se odlučili dodatno pojačati, a trener tima je Davor Mladina, nogometni stručnjak koji je u našoj zemlji vodio Široki Brijeg i GOŠK iz Gabele.

Pezo je u našoj zemlji nastupao još za Vitez i Zrinjski, a  ponikao je u splitskom Hajduku. Nosio je i dres dva tima u Albaniji, Tirane i Flamurtarija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi