"U Čelik su dolazili s golfom dvojkom, a odlazili BMW-om"

Kandidat za predsjednika UO NK Čelik Ševko Adilović

"U Čelik su dolazili s golfom dvojkom, a odlazili BMW-om"

A. Beganović

Fudbalski klub Čelik proživljava možda i najteže dane u svojoj bogatoj historiji. Crveno-crni iz Zenice su jedan od najzaduženijih sportskih kolektiva u državi, a pored toga nakon 18 odigranih kola nalaze se na pretposljednjem mjestu premijerligaške karavane i ukoliko se na proljeće nešto drastično ne promijeni, vjerovatno će od naredne sezone igrati u nižem rangu.

Međutim, ni to nije sve, odnosno Čelik je već određeno vrijeme bez Upravnog odbora, a navijači već duži period traže promjenu Statuta, te bojkotuju domaće susrete svojih ljubimaca.

U utorak je trebala biti održana nova sjednica Skupštine na kojoj bi se mogao izabrati novi predsjednik Upravnog odbora, a jedini kandidat za tu užarenu stolicu je Ševko Adilović pošto je od kandidature odustao Asim Demiri. 

Ipak, predsjednik Skupštine je, prema Adilovićevim riječima, samoincijativno odgodio odgodio novu sjednicu, što je kandidata za mjesto predsjednika razočaralo.

"Nisam sam sebe predložio kako je objavljeno u medijima. Predložen sam od jednog člana Skupštine i spreman sam se uhvatiti u koštac sa brojnim problemima koji se tiču svih navijača našeg Čelika. Situacija je alarmantna, no smatram da predanim radom svi zajedno možemo spasiti Čelik", za SportSport.ba je izjavio Ševko Adilović jedini kandidat za predsjednika Upravnog odbora NK Čelik.

Adilović tvrdi da ukoliko bude izabran može zajedno sa svojim saradnicima izvući Čelik iz krize.

"Sa planom i programom ću prije svega upoznati članove Skupštine kluba od kojih ću nadam se dobiti povjerenje. Imam dosta poznanika u svijetu biznisa i fudbala, a ukoliko budem izabran za predsjednika Upravnog odbora sa mnom će zajedno raditi provjereni tim ljudi. Svjestan sam u šta se upuštam, porodica i prijatelji mi govore da mi to u ovom trenutku nije potrebno ali ja sam dijete Zenice, u Čeliku su igrala ili još uvijek igraju četiri moja sina što je nezabilježeno u svijetu fudbala", govori Adilović i dodaje:

"Primarni cilj je ostaviti Čelik u Premijer ligi. Zaostajemo ali ništa nije izgubljeno. Moramo se posložiti tokom zimske pauze, napraviti što bolju ekipu, a ako ostanemo u Premijer ligi onda bismo trebali stvari promijeniti iz temelja. Ne smije se dešavati da u Čeliku imamo petanaest igrača sa strane, okosnicu tima moraju činiti domaći igrači. Omladinski pogon je rak rana Čelika, već godinama nismo izbacili igrača. Za takvo stanje neko mora odgovarati, ne možemo se praviti da je sve u redu kada nije. Moj plan je raspisati konkurs za sve pozicije u omladinskom pogonu jer očito je stvari ne funkcionišu onako kako bi trebale."

Najvatreniji navijači "Robijaši" kao i Neformalna grupa građana "Za Čelik" nisu oduševljeni Adilovićevom kandidaturom za predsjednika Upravnog odbora prije svega zbog nedavnog incidenta ispred stadiona Bilino polje o kojem smo ranije pisali.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje. Smatram da to nije stav svih navijača Čelika i da su neki momci u zabludi, no raspoložen sam za razgovor sa svima. Čelik je u teškoj situaciji, svi smo mu potrebni. Imam podršku od običnih navijača koji su i danas kada Čeliku loše ide na stadionu i njihova podrška mi mnogo znači. Što se tiče incidenta kojeg ste spomenuli reći ću samo da imaju državni organi koji trebaju ispitati šta se desilo i donijeti odluku. Nije sve kako se predstavljalo u medijima, pa i na vašem portalu", govori Adilović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je u velikim dugovima, čini se da su svi digli ruke od zeničkog ponosa, a da oni koji su ga doveli u takvu situaciju neće snositi nikakve posljedice.

"Oni se i boje mog dolaska. U Čeliku koje god bio taj se i obogatio. Dolazili su sa golfom "dvojkom" , a odlazili sa BMW-om. Međutim, nisam policajac i njima nek se bave nadležni organi. Na kraju krajeva svako će odgovarati za svoja djela. Nikada nisam bio član rukovodećih struktura kluba, tako da mi po tom pitanju niko ne može ništa reći. Očekujem i podršku od gradonačelnika koji je rekao da će pomoći Čeliku i da će sarađivati sa onim Upravnim odborom kojeg izabere Skupština kluba. Na kraju bih naglasio da nemam ništa protiv prijedloga novog Statuta NGG "Za Čelik" po modelu jedan član jedan glas. Ako Skupština izglasa takav model onda ga svi zajedno trebamo prihvatiti. Čelik nema vremena, što prije se trebamo organizovati i početi sa radom", zaključio je Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi