U Savezu razmišljaju o Tankoviću i Gudelju

Potencijalni reprezentativci

U Savezu razmišljaju o Tankoviću i Gudelju

A. Beganović

Sve je više talentiranih igrača koji igraju u evropskim klubovima, a koji su izrazili želju da promijene sportsko državljanstvo i nastupe za bh. reprezentaciju.

Nemanja Gudelj, Muamer Tanković, Veroljub Salatić... Njih trojica su potencijalni reprezentativci naše zemlje. O kvalitetama nabrojanih igrača suvišno je trošiti riječi.

Kontaktirali smo generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH Jasmina Bakovića s kojim smo kratko porazgovarali o ovoj temi. Istakao nam je da Savez radi sve što je u negovoj moći da bi potencijalne reprezentativce doveo pod državni dres.

"Činimo sve što je u našoj moći da ne izgubimo igrače koji imaju mogućnost da igraju za nas. Takav je slučaj i sa ovim momcima koji u posljednje vrijeme pružaju dobre partije (Salatić, Gudelj, Tanković...), rekao je Baković, dodavši:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Međutim, poznata je procedura promjene državljanstva, ali treba naglasiti da je selektor taj koji bira igrače. Imamo neke ideje da sve nabrojane momke pozovemo u Innsbruck kako bi se upoznali s našim reprezentativcima i osjetili atmosferu koja vlada u našem taboru. To smo jednom već uradili kada smo igrali protiv Slovenije i nakon toga su braća Hajrovići zaigrali za našu reprezentaciju".

"No, vidjet ćemo jer možda ne bi bilo korektno zvati te momke ako prije toga ne dobijemo signal od selektora da su i oni njemu interesantni".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.