Ubjedljive pobjede kadeta Željezničara i Olimpica

Mladi napadači raspoloženi

Ubjedljive pobjede kadeta Željezničara i Olimpica

A. Beganović

U četiri odigrana susreta 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete postignuto je 17 pogodaka, a ubjedljive pobjede ostvarili su Željezničar i Olimpic.

Plavi s Grbavice na domaćem terenu su sa 6:0 savladali Travnik, a u listu strijelaca upisalo se šest mladih fudbalera sarajevske ekipe. Mrežu Travnika pogađali su Kenan Delić, Ahmed Hasanović, Ergin Mehuljić, Kemal Mujarić, Semir Dacić i Alen Nuhanović.

Mladi fudbaleri Olimpica nastavili su sa dobrim igrama i današnjom pobjedom protiv Mladosti istakli su kandidaturu za sami vrh. Slavi su kadeti Olimpica 4:0. Dva pogotka postigao je Dženan Kišić, dok se u listu strijelaca upisao i Halid Šabanović, a sopstvenu mrežu je pogodio Ahmed Smolo.

Sjajan susret u Tuzli su odigrali kadeti Slobode i Širokog Brijega, a na kraju je rezultat glasio 3:3. Gorazd Janevski, Dino Hodžić i Alen Kurtalić su pogoađali za Slobodu, dok je za Široki Brijeg dva gola postigao Luka Knežević, a u listu strijelaca upisao se i Domagoj Marušić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

U Bijeljini su snage odmjerili Radnik i Zrinjski, a slavili su mladi fudbaleri iz Mostara i to s  minimalnih 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Nikola Šunjić u 51. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.