Uprava Igmana izigrala mlade fudbalere?

Geca i društvo razočarani

Uprava Igmana izigrala mlade fudbalere?

A. Beganović

Iza nas je sedam odigranih kola u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a Igman iz Konjica će se po svemu sudeći, kao i prošle sezone, do samog kraja grčevito boriti za opstanak.

U dosadašnjih sedam odigranih kola Igman je osvojio pet bodova i nalazi se na 14. mjesti tabele, koje vodi u niži rang. Ekipa iz Konjica je osvojila pet bodova, a u tim momentima Igman je s klupe predvodio Adis Obad, te su Konjičani igrali kompletni.

Međutim, Obad je iz neobjašnjivih razloga dobio otkaz, a Igman je ubrzo ostao i bez nekoliko standardnih prvotimaca, Mirze Gece, Nedžada Sijamije, Harisa Ajnadžića, Edisa Pribinje i  Amara Krajine, koji su zajedno sa Nikolom Vasiljem i Ildarom Klarićem u Konjic stigli posredstvom agencije HT-Scout.


Ovih sedam fudbalera, prema našim informacijama, odreklo se svih primanja, a u Igmanu su igrali za dva dnevna obroka i smještaj, no Uprava Igmana nije ispoštovala ni taj dogovor, što nam je potvrdio i mladi fudbaler Mirza Geca, koji je razočaran dešavanjima u klubu, te tvrdi da su se s najvećim problemima susretali kada je na mjesto šefa struke imenovan Emir Tufek.

"Sezonu smo sjajno otvorili u prva tri kola smo osvojili pet bodova, a tadašnji trener Adis Obad o nama je govorio samo u superlativima. Međutim, nakon što je Obad dobio otkaz, te na njegovo mjesto došao Emir Tufek za nas su počeli problemi. Izjavio je da ne posjedujemo kvalitet i naravno, to je njegovo pravo, ali rezultati s otvaranja sezone svakako mu ne idu u prilog", kaže mladi Geca.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Dogovor koji smo postigli s Igmanom nije ispoštovan, a podatak koji kaže da smo u Konjicu prema dogovoru imali pravo na dva obroka, te da ni to nije ispoštovano, dovoljno govori o svemu. Naš menadžer Hase Tirić brzo je reagovao, vratio nas je iz Igmana jer je svjestan da pod takvim uslovima možemo samo nazadovati. Razočaran sam, a kako i ne bih bio. Žao mi je što je sve tako ispalo, ponajviše radi navijača koji su od prvog dana maksimalno bili korektni prema nama", zaključio je mladi Geca.

Podsjetimo da je portal SportSport.ba nekoliko dana prije smjene Adisa Obada pisao o tome da mu pojedini ljudi iz kluba rade iza leđa, no ni ovaj stručnjak nije vjerovao našim navodima, koji su se na kraju ispostavili tačnim, a dešavanja s mladim fudbalerima, koji su pred početak sezone dovedeni kao velika pojačanja, dovoljno govore u kakvoj situaciji se nalazi Igman.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.