Vejle potvrdio: Memija potpisao ugovor do 2020. godine

Napustio redove Željezničara

Vejle potvrdio: Memija potpisao ugovor do 2020. godine

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka Kerim Memija je dogovorio transfer iz Željezničara u danski Vejle. 

Mladi bh. reprezentativac nije otputovao danas sa Željezničarom u Antaliju i bilo je jasno da je njegovoj eri na Grbavici došao kraj. U borbi za Memijine usluge kao pobjednik je izašao Vejle s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2020. godine. 

Zadovoljstvo zbog dovođenja Memije nije ni skrivao ni trener danskog kluba Andreas Alm.

"Memija je izuzetno pokretan igrač, koji jednako dobro odrađuje svoj posao u defanzivnom i ofanzivom dijelu. Također, radi i dobar posao na terenu i onda kada nema loptu u nogama", izjavio je Alm.

Koliko će Željezničar dobiti na ime obeštećenja u ovom trenutku nije poznato. Vejle inače nastupa u drugoj ligi i nakon 19 kola je 9. na tabeli sa 25 bodova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi