Velika pobjeda Olimpica nad Širokim

Premijer liga BiH

Velika pobjeda Olimpica nad Širokim

E. Škorić

U veoma dobroj utakmici Olimpic je pobijedio Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Olimpic se grčevito bori za opstanak, Širokom je svaki bod neophodan u borbi za Evropu i baš zato je bila zanimljiva današnja utakmica na Otoci.

Već u trećoj minuti Muharemović ne koristi dobru šansu za domaće, a u devetoj minuti Hadžić kreće sam prema Soldu, ali otišao je previše u stranu i propala je još jedna šansa za domaće.

Anđušić je u 11. minuti šutirao, Soldo je bio siguran. Potom Hebibović puca preko gola. Na drugoj strani, u 23. minuti, Brekalo glavom šutira, Bandović brani.

Široki je uspio da povede u 36. minuti. Kožulj je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. U samom finišu Olimpic je uspio da izjednači, kada je Zolj glavom lijepo pogodio mrežu Solda.

U nastavku dosta borbe, nekoliko sjajnih šansi na obje strane, a Olimpic u finišu dolazi do gola zlata vrijednog. Hebibović je primio loptu u šesnaestercu gostiju, okrenuo se i sjajno pogodio.

Prethodno je Ivan Krstanović propustio dvije sjajne šanse za Široki.

Olimpic je sada 11. sa 30 bodova i ovom pobjedom itekako može da se nada opstanku, dok je Široki pao na peto mjesto sa 52 boda.

Olimpic - Široki 2:1 (Zolj 43, Hebibović 89/ Kožulj 36)

Olimpic: Bandović, Radović, Vukomanović, Regoje, Muharemović, Hadžić, Hebibović, Anđušić, Gligorov, Handžić, Zolj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Barišić, Pehar, Krstanović, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Karačić, Crnov, Marković.


Olimpic-Siroki 0:1 by redakcija1
Olimpic-Siroki 1:1 by redakcija1
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi