Veterani Sarajeva protiv Zvezde, Hajduka, Olimpije, Rijeke..

Fudbalski spektakl u Istri

Veterani Sarajeva protiv Zvezde, Hajduka, Olimpije, Rijeke..

Veterani Fudbalskog kluba Sarajevo nastupit će u petak i subotu, 3. i 4. juna tekuće godine, na tradicionalnom međunarodnom turniru u Istri “El Stil kup”. 

Nekadašnji fudbaleri FK Sarajevo, učestovat će na renomiranom turniru u malom fudbalu, a za protivnike će imati bivše zvijezde beogradske Crvene zvezde, splitskog Hajduka, ljubljanske Olimpije, Rijeke, kao i jednog od domaćina, hrvatskog prvoligaša Istre.

Turniru u drevnom istarskom mjestu Svetvinčenat, udaljenom 20 kilometara od Pule i Rovinja, prisustvovat će i brojni ugledni gosti iz država regije Zapadnog Balkana, proslavljeni fudbaleri i sportski rednici, među kojima će se mnogi okušati i na terenu.

“Lijepo je što se naši veterani okupljaju, što imamo ovu aktivnosti i što smo uzeli učešće na ovom izuzetno kvalitetnom turniru. Konkurencija je velika, mjesto na kojem igramo lijepo, a nadamo se da ćemo dostojno odigrati u dresu našeg Sarajeva. Nastupao sam sedam godina u toku svoje igračke karijere u ovom području Hrvatske, lijepa sjećanja me vežu i sigurno je da neće nedostajati motivacije. Što se tiče naše ekipe, smatram da smo okupili jedan dobar, respektabilan sastav i jedva čekamo da počne turniru.”, kazao je Admir Hasančić, bivši napadač Sarajeva, hrvatske Rijeke i trenutni član stručnog štaba U-19 selekcije Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

"Dolazak na turnir potvrdili su Dragan Džajić, Ivica Šurjak, Boško Đurovski, Zdravko Mamić, Zoran Mamić, Predrag Pašić, Miloš Đurković, Vilson Džoni, Miloš Šestić, Milutin Šoškić, Marko Elzner, Igor Bišćan, Boško Balaban, Mladen Mladenović, Damir Špica i mnogi drugi ugledni ljudi iz fudbala u našem regionu.Turnir je jači svake godine i okuplja bivše asove sa prostora naše nekadašnje zajedničke države. Pored sportskog nadmetanja, prevashodni cilj nam je nastavak druženja i saradnje među ljudima i sportistima ovih prostora. Velika nam je čast što će po prvi put na turniru nastupiti veterani FK Sarajevo, i to u respektabilnom sastavu. Uz Zvezdu, Hajduk i Rijeku, prema procjenama mnogih koji prate naš turnir, tim sa Koševa bit će jedan od favorita za osvajanje prvog mjesta.”, rekao je Pero Plavšić, direktor turnira.

Delegaciju veteranske selekcije FK Sarajevo predvodit će Predrag Pašić, jedan od najboljih fudbalera 80-ih godina prošlog vijeka u bivšoj SFR Jugoslaviji, a nastupit će i njegov nekadašnji saigrač i sjajni golman iz šampionske generacije 1984/85. Miloš Đurković, te nekoliko bivših i istaknutih fudbalera Sarajeva poput Turkovića, Dženana Uščuplića, Ervina Uščuplića, Šaranovića, Cerića, Suljagića, Nasera i Hasančića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener ekipe je Nedim Runda, a domaćin Bakir Tiro. Oba takmičarska dana, kao predigra turniru veterana, igrat će se utakmice najboljih dječjih ekipa sa područja istarske i primorske regije, tako da će, kako kažu organizatori, fudbalski spektakl biti oplemenjen spojem „iskustva i mladosti“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi