Vrančić ponosan što je u reprezentaciji: Ostvario sam cilj!

Fudbaler Darmstadta govorio za SportSport.ba

Vrančić ponosan što je u reprezentaciji: Ostvario sam cilj!

Mario Vrančić je svojim prošlosezonskim partijama i statusom prvotimca u Darmstadtu natjerao selektora Baždarevića da ga uvrsti na popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice sa Belgijom i Andorom.

Fudbaler koji je rođen u Slavonskom Brodu trebao bi ponuditi novu ideju u veznom redu bh. reprezentacije, a o prvim impresijama nakon poziva govorio je za SportSport.ba.

"Bio sam tužan kada se prošli put nisam mogao odazvati, ali znao sam da poziv mogu ponovo zaslužiti uz dobre igre. Nije mi to stvaralo opterećenje i sada sam presretan što sam konačno ostvario svoj cilj", kazao je na početku razgovora novopečeni reprezentativac Mario Vrančić i potom dodao: 

"Oni koji su me pratili dok sam ranije igrao u 2. Bundesligi za Paderborn, znaju da sam i tada izrazio želju da igram za Bosnu i Hercegovinu. Moje strpljenje se isplatilo, a igrati za reprezentaciju je najveći san svakog fudbalera. Daću svoj maksimum da opravdam ukazano povjerenje." 

Vrančić je u ovom prijelaznom roku potpisao jednogodišnji ugovor sa Darmstadtom, koji je povratak u elitni njemački rang izborio poslije 32. godine. 

"Jako sam zadovoljan novom sredinom. Ljudi u klubu su zaista odlični, a i tim je dobar. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti opstanak, iako smo svjesni da će biti veoma teško." 

Na kraju razgovora za SportSport.ba osvrnuo se na predstojeću utakmicu sa Belgijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da naša reprezentacija ima dosta kvalitetnih igrača i odličnog selektora, tako da ne sumnjam mnogo u naš uspjeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Belgija je izuzetno jaka reprezentacija, ali uz malo sreće možemo slaviti", zaključio je na kraju vezni igrač bundesligaša Darmstadta. 

Ono što je posebno interesantno, jeste da Mario neće biti prvi bh. reprezentativac iz porodice Vrančić. Njegov stariji brat Damir je u eri bivšeg selektora Safeta Sušića zabilježio dva nastupa u utakmicama protiv Irske i Lihtenštajna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.