Vranješ: Potajno sam očekivao poziv Baždarevića

Fudbaler Lechije za SportSport.ba

Vranješ: Potajno sam očekivao poziv Baždarevića

Stojan Vranješ najveće je iznenađenje na reprezentativnom spisku Mehmeda Baždarevića. 

Selektor bosanskohercegovačke reprezentacije pomno je pratio ovosezonske predstave veznog igrača poljske Lechije, te mu uručio poziv za predstojeći kvalifikacioni duel sa Izraelom. 

"Iznenađen sam, a ujedno i počašćen. Lijepo se vratiti u nacionalni tim i smatram da sam svojim igrama u Poljskoj pokazao da zaslužujem novu šansu", kazao je Stojan Vranješ na početku razgovora za SportSport.ba i potom dodao:

"Definitivno, najuspješnija sezona u mojoj karijeri. Selektor je dolazio nekoliko puta da me gleda, ali bio sam svjestan da je trenutno u reprezentaciji mnogo kvalitetnih igrača. Potajno sam očekivao poziv i stvarno sam presretan. Biće lijepo opet dijeliti s bratom svlačionicu."

Odlične partije Vranješa u Ekstraklasi mogle bi rezultirati transferom već u nadolazećem prijelaznom roku. Javna je tajna da se za njegove usluge interesuje Legia iz Varšave. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trenutno nisam u kontaktu sa drugim klubovima i takve stvari prepustio sam ljudima koje trebaju da se brinu o tome. Fokusiran sam isključivo na svoje igre u Lechiji, cilj nam je izboriti plasman u Evropsku ligu i nadam se da ćemo uspjeti. Ko zna, možda i promijenim klub", riječi su Vranješa na kraju razgovora za naš portal. 

Podsjećamo, Vranješ je posljednji put za reprezentaciju BiH nastupio u junu 2012. godine protiv Meksika. U dosadašnjem dijelu prvenstva postigao je osam golova i upisao tri asistencije, a prije dolaska u Lechiju nosio je dresove Vojvodine, Pandurija, Cluja, Borca i HAŠK-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.