Zec: Zadovoljan sam svojim igrama

Povremeni bh. reprezentativac o sezoni u Turskoj

Zec: Zadovoljan sam svojim igrama

S. Mlaćo

Iza nogometaša Genclerbirligija i povremenog bh. reprezentativca Ermina Zeca je sasvim solidna sezona. U 29 utakmica ubilježio je šest pogodaka i pet asistencija, a na terenu proveo ukupno 2298 minuta i sa Senijadom Ibričićem je najučinkovitiji Bosanac u Turskoj.

Bh. napadač trenutno odmara u rodnom Bugojnu, a dolazak u svoj rodni grad iskoristio je i da obraduje omladinski pogon NK Iskra.

"Donirao sam sportsku opremu omladinskom pogonu sa nadom da će to pomoći u njihovom radu . Karijeru sam počeo u Iskri i naravno da Iskru nikada neću zaboraviti, te da ću i u narednom periodu pomagati klubu za kojeg me vežu dosta lijepe uspomene", ističe Zec za SportSport.ba.

Zadovoljan je svojim igrama i pored toga što sa svojim kolegama nije ostvario cilj čelnika kluba.

"Ja sam zadovoljan sa tih šest golova i pet asistencija, međutim, ostaje žal za Evropom. Pružali smo dobre partije, ali smo u nekim utakmicama i zakazali. Nismo se predavali do kraja, ali nažalost Evropu nismo izborili. Čelnici kluba nisu zadovoljni, ali mi moramo ići dalje i u narednoj sezoni pokušati to ostvariti", kaže Zec.

Zec prati igre reprezentacije i učinit će sve što je u njegovoj moći kako bi se vratiom među Zmajeve.

"Naravno da pratim igre naše reprezentacije i nakon pobjede nad Grčkom još smo bliže odlasku na Svjetsko prvenstvo. Sada slijedi Latvija i moramo biti oprezni, te ubilježiti tri boda. Kada su moje ambicije vezane za reprezentaciju u pitanju, naravno da se nadam pozivu selektoru i vjerujem da će doći pogotovo sada kada je iza mene sezona u kojoj sam bio standardan i u kojoj sam pružao dobre partije. Uvjeren sam da će se moj trud i rad isplatiti te da će me naši navijači opet vidjeti u nacionalnom dresu", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti