Zrinjski i Željo na teškim ispitima, Sarajevo čeka kikseve

5. kolo Lige za prvaka

Zrinjski i Željo na teškim ispitima, Sarajevo čeka kikseve

Ovog vikenda će biti odigrane sve tri utakmice 5. kola Lige za prvaka, a vodeći dvojac pred sobom ima izuzetno zahtjevne ispite.

Zrinjski, koji se zahvaljujući nuli Željezničara i Sarajeva u vječitom derbiju na Grbavici u prošlom kolu ponovo vratio na prvo mjesto, u ovom kolu gostuje Slobodi u Tuzli, protiv koje je posljednji put odigrao nevjerovatnu utakmicu koja je okončana rezultatom 3:3.

Plemići na ovom teškom gostovanju žele doći do sva tri boda, ali i Sloboda ima veliki rezultatski motiv s obzirom da nade u izlazak u Evropu još uvijek postoje. Ukoliko Tuzlaci završe na četvrtom mjestu, koje je trenutno udaljeno jedan bod, a trofej Kupa osvoje Sarajevo ili Željezničar, željena pozicija koju pokušavaju dohvatiti omogućila bi im učešće u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Na Tušnju se očekuje kvalitetna utakmica u kojoj ne bi bilo iznenađenje da vidimo i dosta pogodaka, jer historijat međusobnih utakmica ove dvije ekipe govori da bi moglo biti tako. I Sloboda i Zrinjski imaju određenih kadrovskih problema, ali nema sumnje da Jagodić i Slišković već znaju ekipu i taktiku za ovaj meč.

Željezničar i Radnik će u nedjelju igrati svoju već petu utakmicu u ovoj sezoni. U dosadašnje četiri, Željezničar je slavio tri puta a jednom je bilo neriješeno (2:2 u Bijeljini u Kupu). Trener Plavih Slavko Petrović dobro poznaje ekipu koju je trenirao do ove sezone i, nakon toliko utakmica u kratkom razdoblju, tajni među dvojicom trenera i ekipa svakako ne bi smjelo biti.

Željo je nakratko bio lider ali se brzo vratio na drugo mjesto, pa sada najtrofejniji bh. klub želi da se vrati u pobjednički ritam i nastavi borbu za titulu. Za Radnik važi isto što je iznad navedeno za Slobodu, pa je jasno da aktuelni osvajač Kupa BiH ima veliki motiv u ovom susretu.

Sarajevo, koje je treće na tabeli, će pokušati na svom terenu savladati Krupu uz nadu da će barem jedna od vodeće dvije ekipe kiksati u ovom kolu. U tom slučaju, bordo klub bi se u potpunosti uključio u ravnopravnu titulu za naslov, čime bi finiš Premijer lige dodatno dobio na neizvjesnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U taboru Sarajeva su svjesni da Krupa nije naivan rival i poručili su da će maksimalno ozbiljno ući u ovu utakmicu u kojoj će se zadovoljiti samo pobjedom.

Meč Slobode i Zrinjskog igra se danas (subota) od 17 sati, dok su preostale dvije utakmice u Bijeljini i Sarajevu na rasporedu u nedjelju također od 17 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi