Zrinjski petardom ispratio Drinu u Zvornik

Plemići ostali u samom vrhu

Zrinjski petardom ispratio Drinu u Zvornik

Zrinjski je na svom terenu u potpunosti opravdao ulogu favorita protiv Drine, koju je savladao sa visokih 5:0.

Na prvi pogodak se čekalo do 11. minuti, a onda je Ognjen Todorović doveo Plemiće u prednost od 1:0. Do kraja poluvremena, Zrinjski je postigao još dva pogotka i to oba preko Jasmina Mešanovića.

Bivši fudbaler Slobode, Čelika i Osijeka je prvi gol postigao u 38. minuti, da bi sedam minuta kasnije pogodio sa bijele tačke.

Četvrti gol na utakmici djelo je Steve Nikolića, koji je u 55. minuti otklonio i najmanju moguću sumnju u pobjednika utakmice. Do kraja utakmice su domaći imali još nekoliko prilika, a peti gol su postigli u 90. minuti, preko rezerviste Vranjića.

Zrinjski je ovom pobjedom stigo do svog 36. boda i ostao samo jedan bod iza prvoplasirane Slobode, dok je Drina pretposljednji tim na tabeli i sve je bliže ispadanju u niži rang.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 17. kolo:

Zrinjski - Drina 5:0 (Todorović 11', Mešanović 38', 45', Nikolić 55', Vranjić 90') 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.