Aida Kalušić sjajna i u redovima Triglava

Nosila kapitensku traku u ŽKK Čelik

Aida Kalušić sjajna i u redovima Triglava

Piše: S. Mlaćo Powered by:
Nakon sjajnih partija koje je pružala u dresu Čelika, Aida Kalušić nastavila je u istom ritmu i u dresu slovenskog Triglava.

U posljednje dvije utakmice u okviru prvenstva Slovenije za košarkašice, ekipa Triglava upisala je dvije uvjerljive pobjede i to protiv Janine 67:44 na domaćem parketu, te u gostima protiv Ilirije sa 79:56. 

U obje utakmice Aida je imala double-double učinak. Protiv Janine je postigla 10 poena i imala isto toliko skokova, dok je protiv Ilirije imala učinak od 14 poena i 10 skokova. Svojom igrom u značajnoj mjeri je doprinijela ovim pobjedama sa kojima njen klub ostaje u trci sa Athlete Celjem za prvaka Slovenije. Pored domaćeg šampionata, Triglav sa uspjehom nastupa i u međunarodnoj WABA ligi. I u ovoj ligi bh. reprezentativka igra sjajno, a kao potvrda toga jeste činjenica da je bila najkorisnija igračica (MVP) 10. kola.

Triglav je u ovom kolu slavio protiv prvaka naše zemlje, sarajevskog Play Off-a 67:52. Kalušić je bila prvi strijelac sa 26 poena, a tome je dodala 11 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte, što joj je u konačnici donijelo index korisnosti 28 koji je bio najviši u posljednjem kolu grupne faze. U ovih nekoliko odigranih utakmica Kalušić se pokazala kao veliko pojačanje slovenske ekipe, a njene dobre igre možemo očekivati i u ostatku ove sezone.