Bh. košarkaši u prime time terminu domaćin Francuskoj

Poznate satnice mečeva za Eurobasket

Bh. košarkaši u prime time terminu domaćin Francuskoj

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ove godine učestvovati ćena Eurobasketu koji se po prvi puta u svojoj historiji igra na teritoriji više zemalja.

Naša reprezentacija igrat će u grupi B Evropskog prvenstva čiji će domaćin biti Francuska, odnosno Montpellier gdje će naša selekcija igrati svoje utakmice u grupnoj fazi, a od srijede su poznati termini i satnice naših utakmica.

Kontinentalni šampionat najbolji bh. košarkaši otvaraju utakmicom protiv Poljske koja je na rasporedu od 15 sati 5. septembra. Dan kasnije biće "domaćin" Francuzima od 21 sat, dok ćemo sa selekcijom Izraela igrati od 17:30.

Nakon dana pauze slijedi duel sa Fincima koji će biti naša druga utakmica na šampionatu koju ćemo igrati od 15 sati, dok ćemo grupnu fazu takmičenja okončati utakmicom protiv Rusije (10. septembar), a utakmica je zakazana 17:30.

Raspored i satnica:

15:00 Poljska - BiH (5. septembar)

21:00 BiH- Francuska (6. septembar)

17:30 BiH - Izrael (7. septembar)

15:00 Finska - BiH (9. septembar)

17:30 Rusija - BiH (10. septembar)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti