"Borit ćemo se za Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji

Harun Mahmutović, generalni sekretar KSBiH:

"Borit ćemo se za Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji

Nakon što je prisutne upoznao novinare o radu KSBiH u proteklom periodu, te iskazao svoje nezadovoljstvo pisanjem medija, generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović rekao je kako je situacija među domaćim klubovima daleko od idealne.

"Evo da vam kažem ekskluzivno, da budem malo vidovit, za dvije godine ćemo sigurno moliti kojih 12 klubova će igrati seniorsku mušku košarku, kao što se to dešava u ženskoj košarci. Mislim da krivce treba tražiti u sistemu, a ne u KSBiH jer mi bismo voljeli da imamo bar 18 klubova koji žele igrati ligu. Primijetite da se patimo, ustvari pokušavamo izaći klubovima u susret da im organizujemo to takmičenje. Međutim, klubova nema, a ako vam kažem da klubovi koji postoje 20-30 godina ne mogu platiti kotizaciju od 1200 KM onda znate koliko je situacija teška", rekao je Mahmutović, a potom malo ironično dodao:

"Svi mi znamo da je lijepo na more otići u Nicu ili Kan, ali bojim se da ćemo još uvijek ići u Makarsku uz paštetu i paradajz ".

Ni generalnog sekretara nije moglo zaobići pitanje o najtalentovanijem bh. košarkašu Jusufu Nurkiću, člana Denver Nuggetsa.

"Uhhhh...Bolna je to tema. Nije mi bilo teško prijeći više od hiljadu kilometara da ga posjetim kad je imao 17 godina, pa neće ni sada. Nije mi teško ni za njega, ni za druge igrače. Svi smo mi bili mladi i pravili greške. Borit ćemo se za Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji. Uz Nurkića, Stipanovića i Kikanovića bismo na EP imali tri odlična i različita centra. To bi Ivanović znao iskoristiti. U kontaktu smo s Nurkićem, ima ljutnje, ali mislim da na kraju neće biti problema. Ako KSBiH ima grešaka, mi ćemo se izviniti i popraviti ih. U sportu uvijek ima nesporazuma", kazao je prvi operativac KSBiH.

U narednom periodu KSBiH će obaviti određene razgovore sa FIBA-om kako bi se situacija sa povratkom Emira Sulejmanovića i Kenana Karahodžića, pod zastavu BiH što prije uspješno okončala.

Pored svega pomenutog rukovodeći ljudi KSBiH kazali su kako je godina na izmicanju bila bila jedna od najuspješnijih u historiji, te sa mnogo optimizma najavili sljedeću sezonu. 

Sve muške reprezentativne selekcije su u A diviziji, a naredne godine će se formirati ponovo i ženska seniorska reprezentacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.