Bosna porazom sezonu završila na posljednjem mjestu

Čelik slavio sa 93:89

Bosna porazom sezonu završila na posljednjem mjestu

Čelik i Bosna, nekada velika imena u bh. košarci a danas davljenici u Ligi 12, odigrali su večeras u Zenici odličan meč koji je pripao domaćem timu.

Čelik je protiv Bosne Royal slavio rezultatom 93:89. Većim dijelom susreta su Zeničani imali prednost, da bi se igrači Bosne probudili tek u posljednjoj dionici u kojoj su ubacili čak 37 poena.

Ipak, do potpunog preokreta nisu mogli, pa je meč završen pobjedom zeničkog kluba. Dino Hodžić je odigrao odličnu utakmicu u dresu Čelika, a meč je završio sa 31 poenom, deset skokova i šest asistencija. Armin Avdibegović je ubacio 21, a Ivan Opačak 17 poena.

U sastavu Bosne su se najviše istakli Jermaine Watson sa 16 poena, te Haris Ćurevac koji je dodao dva poena manje.

Ovim porazom je Bosna Royal sezonu završila na posljednjem mjestu, i tako je postalo kristalno jasno da će nekadašnji evropski prvak od sljedeće sezone igrati u drugom razredu bh. košarke. Čak i ako dođe do reorganizacije, za posljednjeplasiranu Bosnu je priča o nastupu u eliti i sljedeće sezone završena priča.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga 12, 22. kolo:

Čelik - Bosna Royal 93:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti