Bosna Royal povela u seriji protiv Zrinjskog

Polufinale prvenstva BiH

Bosna Royal povela u seriji protiv Zrinjskog

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Royal Jelly pobijedili su večeras u Skenderiji Zrinjski 74:66, te su poveli s 1:0 u polufinalnoj seriji prvenstva BiH.

Od samog početka meča Bosna je nametnula svoj ritam igre. Imali su prednost tokom kompletne prve dionice, nakon koje je bilo plus pet u korist sarajevskog tima, 23:18.

Gosti iz Mostara dobro otvaraju drugu četvrtinu i u 14. minuti dolaze do prvog vodstva ne meču (25:26), ali domaći košarkaši ubrzo vraćaju prednost na svoju strani i na odmor odlaze sa sedam poena prednosti, 39:32.

Košarkaši Dušana Gvozdića nisu posustali u nastavku. Bez većih problema su održavali prednost, koja je u jednom trenutku narasla i na plus 15. Ipak, Zrinjski je do kraja trećeg perioda uspio malo da smanji zaostatak, pa su u poljednju dionicu ušli sa minusom od 11 poena, 59:48.

Zrinjski je dobro otvorio posljednju četvrtinu. Poenima Đurasovića dolaze na samo minus šest (65:59), te je ovaj meč ipak ušao u zanimljiv finiš.

Međutim, gosti nisu uspjeli da naprave ništa do kraja. Bosna je uspjela da do kraja dođe do pobjede i da povede u polufinalnoj seriji.

Vasiljević i Jošilo su predvodili Bosnu Royal sa 15 poena, Delalić je dodao 14, dok je gostiju Ljubo Šamadan ubacio 19 poena.

Prvenstvo BiH, polufinale, 1. utakmica:

Bosna Royal Jelly - Zrinjski 74:66 (23:18, 16:14, 20:16, 15:18) 

Bosna Royal: Šarić, Đorđević 9, Ikonić, Jošilo 15, Delalić 14, Rešidović 3, Vasiljević 15, Čampara 5, Dragičević 6, Šturanović 5, Sokolović 2, Durak.

Zrinjski: Petrić 2, Knežević 9, Planinić, Zovko, Princ 7, Đurasović 11, Golemac, Bundović 2, Barać, Begić, Brummitt 16, Šamadan 19.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi